Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Keverőpulttól a mikrofonig

2013. március 6. 19:53
Szollás Balázs, a Méz Rádió legfiatalabb műsorvezetője beszélt nekünk arról, hogy került a mikrofon mögé, és hogy miért szeret ott lenni.

– Hogy kerültél kapcsolatba a rádióval?

– A zenén keresztül. DJ-ként dolgozva 20 évet töltöttem el az éjszakában. Rádióstúdióba is először lemezlovasként érkeztem, egy idő után azonban néhány kollégámmal elkezdtünk készíteni egy modern tánczenéről szóló saját műsort. Ebből léptem aztán feljebb a nappali műsorvezetésbe.

– Mióta dolgozol rendszeresen rádióban?

– Kisebb-nagyobb megszakításokkal gyakorlatilag több mint tíz éve rádiózok. Volt, hogy heti, volt, hogy napi rendszerességgel ültem mikrofon mögé, és volt olyan is, amikor csak DJ-ként szerepeltem. A Méz Rádióban alapítástól fogva itt vagyok és örülök, hogy egy ilyen fantasztikus csapatnak lehetek a tagja.


a mikrofon mögött

– Jelenleg milyen műsort készítesz?

– Most az első számú projektem a csütörtök esténként 8 órától hallható Backstage, amit Dobó Máté kollégámmal készítünk. Ez egy modern tánczenei műsor, aminek a koncepciója, hogy nem ismétlünk zenét. Sokszor éri a rádiós programokat kritika azért, mert állandóan ugyanazokat a számokat játsszák. Mátéval mi már 60 hete nem estünk bele ebbe a csapdába, és nem is tervezzük. A műsor egyébként úgy néz ki, hogy az első órában az én mixeim szólnak, a második, szintén egy órás blokk egy vendég lemezlovasé, végül az egészet Máté zenéi zárják. Úgy tűnik ez tetszik a közönségnek is, hiszen körülbelül 3-5 ezer fős rajongótáborral büszkélkedhetünk. Egyszer megkértük a hallgatókat, hogy írják be a közösségi portálon található oldalunkra, hogy hol vannak éppen. Magyarország egész területéről jelentkeztek, valamint 9 országból érkezett visszajelzés külföldön dolgozó honfitársainktól is. Fantasztikus érzés tudni, hogy egy helyi rádió ilyen messzire elér az internet segítségével.

– Milyen zenei stílusok tartoznak a kedvenceid közé?

– Önmagában a zenét szeretem. Mindig igyekszem az újat keresni, ezért a szívemhez közel állnak a modern elektronikus zenei irányzatok. De ha nagyon választani kellene, akkor az éneklősebb és dallamosabb house-t preferálom.

– Te a fiatal műsorvezetők csapatát erősíted. Miben gondolkodsz máshogy, mint idősebb a kollégáid?

– Nem hinném, hogy sok mindenben máshogy gondolkodnék. Talán az előadásmódom kicsit lendületesebb és fiatalosabb. A 20 éves DJ múltam miatt már ismert vagyok a fiatalabb hallgatók körében, de nagyjából ennyi. Szerencsére egy nagyon jó csapat tagja vagyok, és minden nap rengeteget tanulok az idősebbektől. Igyekszünk egymásnak segíteni és hatékonyan együttműködni. A Méz Rádiónak szerintem ebben rejlik a fő ereje, hogy rendkívül jól tudunk csapatban együtt dolgozni, ha fiatalabb az ember, ha idősebb.


amit a hallgatók nem láthattak

– Mit tartasz fontosnak a rádiózásban?

– A rádiózásban – mint bármelyik más munkában – fontos az alázat. Sosem szabad a hallgatók fölé helyeznünk magunkat. Azért vagyunk itt, hogy zenével és információval szolgáljunk az embereknek, és ezt szerintem nem szabad elfelejteni. Úgy vélem, amint valaki magát elkezdi sztárként kezelni, azzal egy nagyon rossz irányba indul el. Fontosnak tartom a csapatmunkát is, mint ahogy az imént már említettem.

– Mi volt a legemlékezetesebb rádiós élményed?

– A Méz rádióban minden nap emlékezetes. Itt ülök a húszemeletes tetején és az ablakon kinézve rálátok egész Veszprémre. Szinte kézzel fogható, ahogy a hangom és a zeném kikerül a városba. Ilyen fantasztikus élmény szerintem nem mindenkinek adatik meg. 

Horák János
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. ma 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. ma 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.