Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megéri küzdeni egymásért

2013. március 18. 22:00
Szajki Péter filmrendező, és Vörös Adél forgatókönyvíró először mutatta be Veszprémben a Nejem, nőm, csajom című legújabb alkotásukat.

Szajki Péter nevét az Intim fejlövés című díjnyertes film ismertette meg a közönséggel. A Nejem, nőm, csajom abban a tekintetben testvére az előző alkotásnak, hogy ugyanúgy több rövid történetet mond el. A fő különbség abban található, hogy az előbbit a férfiak, az utóbbit inkább a nők nézőpontjából közelítették meg a készítők.

A film vetítése utáni beszélgetésen a veszprémi kötődésű szerzők elmondták, hogy igyekeztek a munkálatok során a dráma és a vígjáték határán mozogni. Az Intim fejlövésnél kicsit viccesebb és könnyedebb hangvételű produkciót próbáltak tető alá hozni. Megtudhattuk, a forgatókönyvet eredetileg egyedül Szajki Péter írta, ám hogy a női karakterek életszerűbbek legyenek, felkérte Vörös Adélt, hogy segítsen neki.


Szajki Péter és Vörös Adél

Elhangzott, az Intim fejlövéshez hasonlóan ezt a filmet is rendkívül alacsony költségvetésből hozták ki. A rendező elárulta, most annyiban volt nagyobb szerencséje, hogy a korábbi siker miatt könnyebben talált színészeket.

A készítők elmondták, a film fő témája a párkapcsolatok elértéktelenedése. Az emberek manapság már az első gondok megjelenése után továbbállnak, hiszen mindenhol az élvezetek halmozására buzdítanak minket a médiában. A Nejem, nőm, csajom azt próbálja megmutatni, hogy kompromisszumokat kell kötnünk a párkapcsolatokban hogy boldogok legyünk. A film azt üzeni, hogy megéri küzdeni egymásért – jelentette ki Vörös Adél.

A közönségből néhányan sajnálatukat fejezték ki az iránt, hogy a veszprémi moziban az alkotás nem volt látható. A rendező ezt azzal magyarázta, hogy a filmszínházak igyekeznek minél több embert becsalogatni a moziba, magyar filmekből pedig az utóbbi időben rengeteg bukás volt, ezért sokan fenntartással kezelik a hazai produkciókat. Mindenesetre sikerült nagyjából 60 ezres nézőszámot összehozni, ami nagy szám manapság – hangsúlyozta Szajki Péter.

A rendező elmondta, nagyon büszke arra is, hogy a filmet állami támogatás nélkül is meg tudta valósítani. Tervek között van egy televíziós szituációs komédia is, ám erre jelenleg egyik csatorna sem vevő. Szeretne egyszer egy színtiszta vígjátékot is készíteni, ám ehhez még elő kellene teremteni az anyagi hátteret, ami nem könnyű manapság – tette hozzá Szajki Péter.

Nejem, nőm, csajom

Helgának, a sztár-műsorvezetőnek egyre gyanúsabb, hogy sármos szerelme nem engedi át a hálószobája küszöbén. Vera nem szeretne választ adni férjének a nagy kérdésre: vajon kire ütött ez a gyerek? Szilvi, a holtomiglan-holtodiglan kimondására vágyó fiatal nő egy különös parti kellős közepén találja magát jövendőbelijével. Flóra pedig nyomozni kezd exrendőr bátyja segítségével, hogy megtudja hittantanár férjének féltett titkát.
Négy nő, négy szerelem, négy kapcsolat bontakozik ki előttünk ebben a könnyed, szórakoztató filmben, mely megannyi félreértett helyzetet, és humoros fordulatot tartogat.

színes, magyar romantikus vígjáték, 91 perc, 2012
rendező: Szajki Péter
forgatókönyvíró: Szajki Péter, Vörös Adél
zeneszerző: Kovács Áron Ádám
operatőr: Szatmári Péter
producer: Mécs Mónika, Pataki Ági, Mesterházy Ernő, Kovács Gábor
vágó: Tuza-Ritter Bernadett

szereplők: 
Schell Judit
Gubík Ági
Tompos Kátya
Lovas Rozi
Rudolf Péter
Stohl András
Mészáros Béla
Keresztes Tamás
Kovács Patrícia
Schmied Zoltán
Thuróczy Szabolcs

Horák János
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. ma 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. ma 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.