Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sportrendezvény a Föld óráján

2013. március 19. 11:43
Különleges sportrendezvénnyel készül a Veszprémi Ifjúsági Ház a Föld órájára, tudhattuk meg a keddi sajtótájékoztatón a városházán.

Némedi Lajos alpolgármester elmondta, az előző években a város mindig igyekezett részt venni a föld órája rendezvényen. Idén a Veszprémi Ifjúsági Ház igyekszik a fiatalokat egy különleges programmal megszólítani. Elhangzott, egy olyan sportrendezvény várható ahol este leveszik a világítást. Az alpolgármester közölte, reménykedik abban, hogy sok fiatal látogat el a programra és tölti el hasznosan az idejét. Hozzátette: a város szívesen támogatja a rendezvényt.

Janzsó Ádám a Veszprémi Ifjúsági Ház vezetője elmondta, szeretnének lehetőséget adni, hogy a fiatalok értelmesen töltsék el a szabadidejüket. A program március 23-án fél 8-kor kezdődik a VEDAC csarnokban, először még teljes világítással. Fél 9-kor leoltják a villanyokat és a sötétben folytatódik a játék. Megtudhattuk, az az ifjúsági ház szerzett világító karpereceket és sportfelszereléseket, amik valamennyire segítenek a tájékozódásban. A programban részt vesz a Vakok és Gyengénlátok Veszprém Megyei Egyesülete is, akiknek a segítségével a résztvevők a Braille-írással ismerkedhetnek meg, érzékenyítő játékokon vehetnek részt, vagy kipróbálhatják a sötétben tájékozódást.

Kristi Mõistus, az Veszprémi Ifjúsági Ház Észtországból érkezett önkéntese elmondta, nagyon fontosnak tartja hogy vigyázzunk a testünkre, hiszen életünk végéig elkísér minket. Az egészségünk megőrzését nem jövő héten, nem holnap, hanem már ma el kell kezdeni – hangsúlyozta. Hozzátette, a fejlődő szervezeteknél a sport főleg fontos. Az Aktivált magad! programmal a fiataloknak nem csak lehetőséget nyújtanak a sportoláshoz, hanem szakmai segítséget is. Emellett a résztvevők majd nem csak mozogni tudnak, hanem új barátságokat is köthetnek, jelentette ki Kristi Mõistus.

Horák János
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. ma 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. ma 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.