Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megloptuk a korrupt bankárt

2013. március 23. 12:53
Veszprémben elindult az online kijutós játékok mintájára felépített The Game. Megnéztük, kipróbáltuk, nagyon tetszett.

Az internetes játékok között létezik egy különleges műfaj. A receptje egyszerű: a játékos egy szobában találja magát, ahol valamilyen célt el kell érnie. Általában egyetlen helyszínen játszódik a cselekmény, ahol zárt ajtók, titkos reteszek, kulcsok, széfek, és megfejtendő rejtélyek állnak az ember útjába, amíg megleli a megoldást.

Veszprémben a Rákóczi Ferenc út 6. szám alatt most megnyílt egy hely, ahol a kijutós játékot élőben is kipróbálhatjuk. A The Game csapata kétféle szobát rendezett be a vállalkozó kedvű csapatoknak. Az egyikben egy trükkös gyilkos elkapása, a másikban pedig egy korrupt bankár meglopása a feladat. Mi úgy döntöttünk, hogy az utóbbit próbáljuk ki.

Beléptünk a szobába, ettől kezdve egy óra állt a rendelkezésünkre, hogy megszerezzük a gonosz pénzmogul aranyrudait és kisétáljunk velük az ajtón. A játék az első pillanattól kezdve magával ragad. Kezdődik a fiókok, szekrények átkutatása, kulcsok és kódok keresgélése. Ha elakadunk az sem gond, hiszen a játék vezetői folyamatosan figyelnek, és az óra állását mutató képernyőn fontos tanácsokkal látnak el. A játékra kapott egy óra gyorsan elszalad, ezért nagyon kell koncentrálni, és minden zugot alaposan átkutatni. Persze csak óvatosan! A szoba rengeteg fontosnak tűnő, ám lényegtelen információval próbálja lassítani a haladásunkat. Sok-sok agyalás és kombinálás után végül kinyílik az utolsó zár is, a játékosok pedig büszkén hagyhatják el a szobát, a korrupt bankár aranytömbjeivel.

A tapasztalatok a The Game-ről egyértelműen pozitívak. Nagyon egyedi szórakozás, ami maradandó élményt nyújt bárkinek, főleg ha egy jó csapattal ugrunk neki a szoba rejtvényeinek. Érdemes a maximális mennyiségű játékost (a gyilkosos szobához öt, a bankároshoz négy főt) összeszedni, mert nem egy főre, hanem egy alkalomra van meghatározva az ár. Röviden összefoglalva: ha az ember egy kreatív és izgalmas élményre vágyik és össze tud szedni egy jó csapatot, mindenképp érdemes időpontot foglalni, és kipróbálni a The Game-et.


A képre kattintva eljuthat a The Game weboldalára

Horák János
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. ma 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. ma 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.