Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C

Kettős győzelemmel a legjobb nyolc között!

2013. március 23. 17:26
Az MKB Veszprém idegenbeli sikerét követően hazai pályán 33:25-re verte a spanyol Ademar Leónt, s kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

Idegenben szerzett háromgólos előnnyel várta a spanyol León elleni nyolcaddöntő visszavágót az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Nem kevesebb volt a tét, mint Európa legjobb nyolc együttesé közé kerülni, ahova a megyeszékhely kirakatcsapata három év után juthatott el ismét. Ráadásul a reváns vágya is fűtötte a mieinket, hiszen egy esztendővel ezelőtt éppen a hispán gárda parancsolt megálljt a sorozat ugyanezen szakaszában. A vesesérülés után lábadozó Oneto és a bokájával bajlódó Iváncsik Tamás ezúttal sem állhatott Carlos Ortega rendelkezésére.


A fotóra kattintva galéria nyílik meg!

A nemzetközi találkozókon megszokott, ugyanakkor megunhatatlan hangulat fogadta a feleket a teltházas Veszprém Arénában. A spanyol világbajnok Ruesga igyekezett hűteni a kedélyeket sistergős bombájával, melyre honfitársa, Ugalde válaszolt. Ruesga újabb lökete után Gulyás egyenlített, majd Ugalde a vezetést is megszerezte az övéinek (4. perc: 3:2). Császár magabiztosan értékesített büntetőjére Campos csak a 9. percben tudott válaszolni, a folytatásban pedig még tovább keményítette védekezését a magyar bajnok. A León újabb négy percig gólképtelen maradt, miközben Malumbrest négyszer is mattolták (12. perc: 8:3). A rivális ismét bizonyította, hogy hatalmas becsvágy munkál benne, hiszen Chema Rodriguez kiskiállítása után zsinórban háromszor is bevette Alilovic kapuját (15. perc: 8:6).

Sulic már a negyedik hétméterest harcolta ki, Császár pedig valamennyit gólra váltotta, így ismét négygólosra hizlalta előnyét a vendéglátó. A védekezés kevésbé működött hatékonyan, mint az egy héttel ezelőtti „odavágón” és a támadásokba is egyre több pontatlanság csúszott. Alilovic is keveset találkozott a játékszerrel, érkezett is a helyére Fazekas. Ruesga révén előbb háromra (21. perc: 11:8), néggyel később pedig kettőre (12:10) zárkóztak a spanyolok. Úgy tűnt, hogy a bakonyiaké lesz a játékrész hajrája, hiszen Terzic, Nagy és Gulyás is betalált, az utolsó két percben aztán négyszer is megzörrent Fazekas hálója (15:14).

Fordulás után villámrajtot vett az MKB: Fazekas többször is védett, miközben Nagy, Jamali és Gulyás is a kapuba lőtte a játékszert. Manuel Cadenas időkéréssel próbálta felrázni tanítványait, ennek eredményeként ismét Ruesga faragott a különbségből, de a 37. percben már újra öt volt közte (21:16). Sulic kétperces figyelmeztetése után utolsó erőtartalékait mozgósította az Ademar, melynek soraiban a beállós Vranjes kétszer is eredményes volt (42. perc: 22:19).

A Veszprém 5-1-es nyitott védekezésre váltott, Fazekas pedig egyre jobb formában védett, amely megbénította a riválist. 6-1-es sorozatával végleg leszakította ellenfelét az MKB, amelynek eközben a közönség szórakoztatására is futotta erejéből (50. perc: 28:21). Ugalde fantasztikus formában kézilabdázott, a legnagyobb különbséget pedig Sulic alakította ki az 52. percben (30:22). A hajrában Campos kétszer is betalált, ám az utolsó minutumban Jamali és Gulyás is eredményes volt (33:25).

Az MKV VKC kettős győzelemmel jutott be a sorozat negyeddöntőjébe, melynek sorsolását kedden tartják Bécsben.


Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, második mérkőzés:
MKB Veszprém KC–Reale Ademar León 33:25 (15:14)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Krstic, Ljubic (szlovénok).
Veszprém: Alilovic – RODRIGUEZ 2, Sulic 3, NAGY L. 4, Schuch, Terzic 2, UGALDE 7. Csere: FAZEKAS (kapus), GULYÁS 5, Császár 5 (5), Laluska 1, Iváncsik G., JAMALI 4, Pesic.  Vezetőedző: Carlos Ortega.
León: Malumbres – Cabanas, Vrazalic 1, VRANJES 4, RUESGA 8, Goni, Carrillo 3 (1). Csere: Asanin (kapus), Pineiro 1, Campos 4, Castro 4, Nantes, Golubovic, Vezetőedző: Manolo Cadenas.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1.

Továbbjutott: az MKB Veszprém KC kettős győzelemmel, 56:45-ös összesítéssel.


Nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Gratulálok a Leónnak az elmúlt két meccsen nyújtott játékához. Nagyon jól kezdtünk, megléptünk négy-öt góllal, de aztán ellenfelünk is rátett egy lapáttal, s utolért minket. A második félidőben 5-1-es védekezésre váltottunk, amely ellen a rivális nem találta az ellenszert, mi azonban gyorsindításokból többször is betaláltunk. A León mentségére szóljon, hogy ők az elmúlt két hétben négy meccset játszottak, mi pedig csak kettőt. Teljesen nem vagyok elégedett a látottakkal, főként a támadójátékban voltak hiányosságaink, de ott vagyunk a legjobb nyolc között, és ez a legfontosabb.

Gulyás Péter: – A legfontosabb, hogy teljesítettük a célt, s bejutottunk a negyeddöntőbe. Véleményem szerint a lerohanások döntötték el a mai meccset. Ma a védelmünk egy kicsit gyengébb volt, de az 5-1-es védekezésünk remek munkájának köszönhetően sok gyors indításgólt szereztünk. A meccs egyik kulcsmomentuma az volt, hogy nem engedtük egyenlíteni a spanyolokat a szünet után. Ami a sorsolást illeti, leginkább a Szkopjét szeretnénk kapni, de Fortuna nem szokott mellénk állni. A Veszprém azonban alkalmas arra, hogy a négyes döntőbe jusson, bárki is legyen az ellenfelünk.

Manolo Cadenas: – Gratulálok a Veszprémnek, szerencsések vagyunk, hogy ilyen hangulatban, ilyen remek ellenfél ellen kézilabdázhattunk. Vendéglátónk sima győzelme ellenére elégedett vagyok a csapatommal, hiszen mindkét meccs háromnegyedén jól játszottunk. Az MKB kiválóan kézilabdázik ebben a szezonban.

Carlos Ruesga: – Jó első félidőt játszottunk, de a második játékrészben a Veszprém fölénk nőtt fizikálisan és megnyerte a találkozót. Csodálatos érzés volt itt játszani. Sok sikert kívánok mai ellenfelünknek a sorozat folytatásában.

Galéria
MKB Veszprém KC–Reale Ademar León 33:25 (15:14)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.