Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

A címvédőt kapta a Veszprém

2013. március 26. 11:02 // Forrás: vehir.hu/MTI
A lehető legnehezebb ellenfelet, a címvédő német THW Kielt kapta az MKB Veszprém a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keddi sorsolásán.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kedden Bécsben kisorsolta a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítását, amely alapján az MKB Veszprém KC a német TKW Kiel csapatával játszik a négyes döntőbe jutásért.

Ismét összecsap a két gigász

A két fél a csoportküzdelmek alkalmával már megmérkőzött egymással: október 18-án a bakonyiak 31:30-ra nyertek az arénában, a február 17-ei visszavágón azonban a németek súlyos verést mértek a mieinkre (32:21).

A negyeddöntőben egy spanyol és egy német rangadóra is sor kerül, ugyanis az előző kiírásban ezüstérmes Atlético Madrid a Barcelonával találkozik, míg a Flensburg a Hamburg csapatával mérkőzik. A legjobb négy között biztosan lesz újonc, hiszen a párosításban összekerült lengyel Kielce és a macedón Szkopje is először kvalifikálta magát a negyedöntőbe.  

A párosítás
THW Kiel (német)–MKB Veszprém KC
Atlético Madrid (spanyol)–Barcelona (spanyol)
Metalurg Szkopje (macedón)–Kielce (lengyel)
Flensburg (német)–Hamburg (német)

A párharcok első mérkőzéseit április 17. és 21. között, a visszavágókat pedig egy héttel később, április 24. és 28. között rendezik.  A Veszprém – mivel csoportelső volt – a második találkozón játszhat hazai pályán. A győztesek jutnak a június 1-jén és 2-án sorra kerülő kölni négyes döntőbe.


A veszprémiek tanulnának a hibákból, a németek megtörnék a hagyományt

Zámbó Éva irodavezető a veszprémi csapat képviseletében a sorsolás helyszínén az európai szövetségnek nyilatkozva többek között arról beszélt, hogy a magyar együttesnek összességében nincsenek jó emlékei a két csoporttalálkozóról, de reméli, hogy képes lesz tanulni a hibáiból.
Kérdésre válaszolva elmondta, önbizalmat ad, hogy sikerült túljutni a spanyol Ademar Leónon, de hozzátette: "a következő feladat nehezebb lesz" – számolt be az MTI.

Ugyancsak szóba került, hogy mekkora szurkolói támogatásra számíthat a Veszprém.  "Kétszer-háromszor is meg tudnánk tölteni a csarnokot" - fogalmazott Zámbó Éva.

A Kiel képviselője hangsúlyozta, számukra hátrány, hogy a második mérkőzést játsszák idegenben, majd hozzátette: igyekeznek megszakítani azt a sorozatot, hogy a Final Four bevezetése óta az előző évi győztes legközelebb nem jutott be a négyes döntőbe.


Pokoli százhúsz perc 

Antonio Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzője a Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott, hogy kétségtelenül a legerősebb ellenfelet kapták, de valószínűleg a németek sem a Veszprémet akarták.

 "A második meccset játsszuk hazai pályán, szeretnénk már a kinti mérkőzésen megnehezíteni a Kiel dolgát, hogy eséllyel várhassuk a visszavágót. Konkrétan nem mondanék semmit arra vonatkozóan, hogy milyen eredménnyel lennék elégedett az első meccsen, de egy biztos: pokoli 120 perc vár ránk, amely során végig, minden pillanatban maximálisan oda kell figyelnünk" - fogalmazott a tréner, hozzátéve: talán egy kis előnyt jelenthet, hogy csapata a visszavágót játssza itthon, de ez is majd elválik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.