Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Cseh László Balatonalmádi új díszpolgára! / – heteket tölt a Balaton-parti városban –

2008. november 7. 21:36
Balatonalmádi képviselő-testülete egyöntetű döntéssel Cseh László olimpikont jelölte díszpolgárának. Pekingi ezüstérmesünk péntek este vehette át az elismerést a város polgármesterétől, Keszey Jánostól.

A városházán tartott bensőséges ünnepségen ott volt olimpikonunk édesapja, illetve Ruza József, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára.

A bevezetőben filmrészleteket láthattunk a pekingi versenyekről, majd a sportoló pályafutásának ismertetése hangzott el.

                

A díszpolgári cím indoklásánál elhangzott, hogy Cseh László Balatonalmádi életének meghatározó személyisége: utazó nagykövet, ahogy a polgármester fogalmazott.

A tizenötszörös Európa-bajnok, világbajnok, olimpiai ezüstérmes sportoló családjának Almádiban van nyaralója, ahol szívesen pihen meg.

                 

Az okirat átadása után tartott pohárköszöntőjében Keszey polgármester így fogalmazott: „Lehet, hogy elhamarkodottan adtuk a díszpolgári címet? Mit teszünk 2012-ben, amikor a londoni olimpiáról aranyéremmel fogadjuk Cseh Lászlót?”

A derült hangulatú beszéd után Cseh László a tőle megszokott szerénységgel ígéretet tett arra, hogy megszolgálja az almádiak bizalmát, s minden tőle telhetőt megtesz.

A kísérő műsorban közreműködött Kolti Helga színművész, valamint a helyi zeneiskola diákjai.

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.