Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Bravúrral zárták az alapszakaszt

2013. március 30. 20:11
A Veszprém Barabás – kiváló teljesítménnyel – 29:27-re legyőzte a vendég váciakat a női kézilabda élvonal alapszakaszának utolsó meccsén.

A 23. Balaton Kupa küzdelmei miatt ezúttal a klub régi otthonában, a Vetési gimnázium sportcsarnokában fogadta a Barabás a már biztosan elődöntős váciakat a női kézilabda NB I alapszakaszának utolsó fordulójában

A találkozónak a vendégek számára volt nagyobb tétje, hiszen a forduló előtt azonos pontszámmal álltak az érdiekkel, így akár még a harmadik hely megszerzésére is volt lehetőségük. Az ugyanakkor már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a mienk a hetedik pozícióból várják a középházi rájátszást.

Kevés gól és kiegyenlített erőviszonyok jellemezték az első játékrész első harmadát (4:4), majd a folytatásban is fej-fej mellett haladtak a felek (22. perc: 10:11). A veszprémiek nem játszottal alárendelt szerepet a KEK-ben a legjobb nyolc között kieső Duna-partiakkal szemben, sőt, egygólos előnnyel vonulhattak szünetre.

archív fotó

A fordulás után remek játékkal rukkolt elő Róth Kálmán csapata, amely tíz perc alatt ötgólosra hizlalta előnyét. A mieink jól védekeztek, elől pedig Takács Bianka, Tóth Eszter és Planéta is kitett magáért, így tízzel a lefújás előtt is a hazaiaknak állt a mérkőzés (27:23). A hajrában fáradni látszott a vendéglátó. A Vác a tucatnyi gólig jutó Klivinyi vezetésével mindent elkövetett az egyenlítésért, végül azonban nem tudták kiénekelni a sajtot ellenfelük szájából. A motiváltan játszó VBKC megérdemelt győzelmet aratott esélyesebb vendége ellen (29:27).

Női kézilabda NB I, alapszakasz 22. (utolsó) forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Váci NKSE 29:27 (16:15)
Vetési gimnázium sportcsarnoka 400 néző. Vezette: Baranyi, Szloska
Legjobb gólszerzők: Takács B. 7, Planéta 6 (1), Tóth E. 5, Schatzl 4 (1), Pelczéder 3., ill. Klivinyi 12 (2), Barján 6, Niksic 4.

A találkozó előtt írtuk: A Vetésiben fogadják a Vácot

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.