Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Két aranyérem Prágából

2013. április 2. 21:50 // Forrás: ÉKI
Az Éles Kézilabda Iskola U12-es és U10-es együttese is aranyérmet szerzett a húsvétkor rendezett rangos prágai nemzetközi tornán.

Az Éles Kézisuli szinte minden lehetőséget megragad, hogy tanítványait képezze, így a húsvéti ünnepeket is kézilabdázással töltötte két korosztályuk is, amelyek részt vettek a Prague Handball Cup elnevezésű nemzetközi utánpótlás tornán.

Éles József tanítványai társaságában - fotók: AllStarFoto.com

A cseh fővárosban rendezett sportesemény igen rangos és népszerű utánpótlástornának számít Európa-szerte. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén is több mint négyszáz csapat nevezett a sporteseményre. A szervezők nagyon ügyeltek a színvonalas lebonyolításra, kiváló sportlétesítményekben játszhattak a gyermekek. A húsvét hétfőn rendezett döntőn pedig nem csak kézilabdával, hanem táncbemutatókkal, különböző látványosságokkal is szórakoztatták a szép számban jelenlévő nézőket.

Az aranyérmes U12-es együttes

Az U12-es korosztály a csoportmeccseken dán, szlovák, cseh és horvát csapatokkal találkozott, s nagyon nagy gólkülönbségű győzelmekkel lett magabiztosan csoportelső. A kieséses szakaszban cseh, észt és horvát ellenféllel szemben kellett megbirkózniuk a döntőbe jutásért, amelyet szintén sikeresen megoldottak a gyerekek. Az aranyérem elhódításáért a Zágráb következett, akiket 21:6-ra legyőztek, így veretlenül lett tornagyőztes az ÉKI U12. Redling Andrást a torna legjobbjának választottak a korosztályában.

A torna legjobbja Redling András (ÉKI) lett korosztályában

Az U10-esek koedukált versenyzés keretein belül csillogtathatták meg tudásukat. A pénteki csoportmeccseken cseh, olasz és szlovák ellenfelekkel mérkőztek meg a gyermekek. A találkozók során igazi “örömkézilabdát” játszhattak, mindenki kapott lehetőséget, így mosolygós arcok hagyták el a játékteret. Szombaton két cseh gárdát győztek le, vasárnap pedig egy szlovén és egy cseh együttest kellett két vállra fektetni a döntőbe jutáshoz. A fináléban a szombathelyi lányokkal játszottak egy barátságosnak mondható mérkőzést, amely az U10-es korosztálynak az aranyérmet jelentette.

Az U10-esek nyakába is aranyérem került

Kedves jelenetek gazdagították a gyermekek és a velük utazó szülők élményeit, a dedikált sárga labdák, az extrém-magas játszótéri mászóka, a mieinknek szurkoló olasz gyermekek és szüleik, a bábeli zűrzavart megidéző kommunikáció a gyerkőcök között. A díjak a tavalyihoz hasonló gyönyörű, kézműves remekművek voltak, melyek örök emlékei lehetnek ennek a nemzetközi tornának.

Forrás: ÉKI

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.