Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Megvan a Halas skalpja is!

2013. április 7. 20:01
A Kiskunhalas fejet hajtott az érettebb játékot nyújtó Veszprém Barabás KC előtt a női kézilabda NB I középházi rájátszásának első körében.

Az első osztályú női kézilabda-bajnokság 5-8. helyért zajló rájátszásának első fordulójában a Kiskunhalast látta vendégül a Veszprém. A rivális – Lengyel Edit, Borkowska Kata, Földes Kata, Selmeci Sarolta és Sterbik Andrea személyében – öt olyan játékost vonultatott fel, aki korábban a bakonyiakat erősítette. Szintén érdekesség, hogy az alapszakasz során – a Győrt és a Ferencvárost leszámítva – az alföldi volt az egyetlen olyan társulat a mezőnyben, amelyet nem sikerült legyőznie Róth Kálmán tanítványainak.

A fotóra kattintva galéria nyílik!

Mindkét fél sok hibával kezdte a találkozót, a gyenge próbálkozásokat könnyedén védték a hálóőrök. Valovics találatára Hosszu válaszolt, Tóth Eszter pedig a hatodik percben szerezte meg a vezetést jelentő második hazai találatot. Vlagyimir Golovin azonnal időt is kért, tanítványai pedig emberelőnyben meg is kezdték a felzárkózást, sőt, a félidő harmadnál már 2:4 állt az eredményjelzőn. A folytatásban teljesen kiegyenlített küzdelmet láthatott a Március 15. utcai csarnokba kilátogató legfeljebb kétszáz néző, dacára annak, hogy a játékvezetők zsinórban szórták a kétperces kisbüntetéseket a bakonyiaknak. A 17. minutumban Hosszu így is egyenlíthetett volna, ziccere azonban kimaradt, miözben a túloldalon Barna nem hibázott (5:7).

Róth Kálmán is időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. Pásztor egyre jobb formában védett, támadásban pedig Bárány vállalta a vezérszerepet, aki előbb egyenlített, majd hosszú idő után a vezetést is megszerezte (23. perc: 9:8). Öttel a szünet előtt újra egál volt, a hajrában azonban ismét a vendéglátó dominált, amely Schatzl vezetésével kétgólos előnyt harcolt ki a szünetre (13:11).

A Barabás – immáron Planétával a soriban – kezdett jobban a térfélcsere után (15:12), a vendégek trénere így ismét korán kért időt. Pásztor továbbra is remekelt, Schtazl pedig büntetőből és akcióból sem tudott hibázni (44. perc: 19:15). A Róth-csapat fáradni látszott, az ellenfél pedig minden követ megmozgatott a felzárkózásért. Barna és Fauszt főszereplésével így tízzel a szünet előtt egyetlen gólra csökkent a különbség (21:20).

Az utolsó negyedórára Vig kiválóan szállt be a játékba, a Veszprém így Hosszu és Planéta találatával ismét meg tudott lépni (54. perc: 24:21). Bárány kiskiállítása után egészpályás letámadásra váltott a Kiskunhalas, amely teljesen elbizonytalanította a mieinket, ennek köszönhetően öttel a szünet előtt elfogyott az előny (24:24). A végjátékban azonban a fiatalabb csapat bizonyult higgadtabbnak: Planéta bevágta a megítélt büntetőt, Takács Bianka pedig előbb ugyan kihagyta a ziccert, a kipattanót viszont már bevágta. Kettővel a lefújás előtt Földes Kata jól helyezett lövése után még mindig nyílt volt a találkozó sorsa, Planéta azonban szertefoszlotta a vendégek pontszerzési reményeit. A végén még mindig szakvezető időt kért, de gólt már csak a Barabás szerzett Tóth Gabriella révén (28:25).


Női kézilabda NB I, rájátszás az 5-8. helyért, 1. forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Kiskunhalasi NKSE 28:25 (13:11)
Március 15. utcai sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
Veszprém: PÁSZTOR – Hosszu 3, Tóth G. 2, TAKÁCS B. 3, SCHATZL 8 (2), Tóth E. 3., Pelczéder. Csere: VIG (kapus), BÁRÁNY 3, Gulyás 1, Kokas, PLANÉTA 5 (1). Vezetőedző: Róth Kálmán.
Kiskunhalas: PETHŐ – Sterbik 1, Szamoránsky A. 2, Drávai 1, Valovics 1, BARNA 7, Varga D. 2 (2). Csere: Lengyel (kapus), Takács B., Földes K. 3, Tápai A. 2, FAUSZT 5 (1), Borkowska 1. Vezetőedző. Vlagyimir Golovin.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc.
Hétméteresek. 4/3, ill. 4/2.


Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Megszereztük a hiányzó skalpot a gyűjteményből. Azt gondolom, hogy most nyújtottuk a legérettebb játékunkat az NB I-ben. Nagyon okosan és taktikusan kézilabdáztunk, s mindkét kapusunk nagyon sokat tett a mérkőzéshez.

Vlagyimir Golovin: – Gratulálok a Veszprémnek. A szívünk a helyén volt, de az eszünk nem.

Galéria
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Kiskunhalasi NKSE 28:25 (13:11)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.