Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

„A Veszprémnek mindig a győzelemért kell játszani”

2013. április 11. 18:29
A Veszprém és a Szeged a győzelemért, a Csurgó és a Balassagyarmat a tisztes helytállásért küzd a hétvégi férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőben.

A huszonegyszeres kupagyőztes MKB Veszprém KC a pécsi esemény apropójából tartott sajtótájékoztatót az aréna serlegtermében csütörtök délután.

A résztvevő klubok és a sajtó képviselőit Hajnal Csaba köszöntötte, aki felhívta a figyelmét, hogy a magyar kézilabdázásban óriási a presztízse a Magyar Kupának.
– A Szeged és a Veszprém hagyományosan hatalmas csatákat vív a sorozatban, ahol minden megtörténhet, nem számít az addig mutatott forma. A klub sportigazgatója hozzátette: a történet nem csak a Szegedről és a Veszprémről szól, a Csurgó ellen is nehéz találkozóra számítanak.

László Sándor, a balassagyarmati egyesület elnöke leszögezte: együttesével olyan csoda történt, amelyet a mai napig nem tudnak feldolgozni.
– Idén harmincéves klubunknak a részvétel ajándék a sorstól . A négy közé jutásról korábban álmodni sem mertünk. Olyan ez számunkra, mintha egy szériautó a Forma-1-be kerülne. Nem tartjuk magunkat esélyesnek, de mindent megteszünk, hogy önmagunkhoz képest jól szerepeljünk és sportszerű küzdelem résztvevői legyünk. Nagy megtiszteltetés a világ legjobbjai között szerepelni – szögezte le.

A Csurgói KK először jutott el a legjobb négy közé a sorozatban.
– Ismertek a törekvéseink, elszántságunk, mely szerint évről évre próbálunk fejlődni, felzárkózni a nagyokhoz – fogalmazott Erdélyi Péter ügyvezető igazgató. – Első adandó alkalommal összekerültünk a világ legjobbjával, amely végtelenül nagy megtiszteltetés számunkra. Remélem, hogy méltó ellenfeleik leszünk, s közönségszórakoztató játékot nyújtunk. Titkon azt reméltük, hogy a Szegeddel kerülünk közé, de természetesen nagyon örülünk, hogy egyáltalán eljutottunk idáig.

Carlos Ortega

Carlos Ortega, a veszprémiek vezetőedzője emlékeztetett: számára ez az első lehetőség, hogy trófeát nyerjek a Veszprémmel.
– Mindenki Veszprém-Szeged döntőt vár, de ránk azt megelőzően még vár egy nagy feladat az elődöntőben. A Csurgó egy kiváló együttes, annak ellenére is, hogy a bajnokságban könnyedén vertük őket.  A Pick kiesett a BL-ből, így biztosan kettőzött erővel fog küzdeni ellenünk. A legfontosabb azonban, hogy a Veszprémnek mindig a győzelemért kell játszani. Nehéz dolgunk van, de készek vagyunk a harcra – összegzett a spanyol szakember.

Skaliczki László

– Szándékunk egyértelmű... – húzta alá Skaliczki László. – Ha valaki nem a győzelemért hajt, annak nem is szabad nekivágni a tornának. Az ilyen sorozatokban mindig a pillanatnyi forma és az idegállapot dönt. A Veszprém fantasztikus idényt produkál, de mindent megteszünk a sikerért. Szeretnénk, hogy a lefújás után mindenki elmondhassa, hogy hozzátett a sikerhez. Azt kívánom, hogy kemény, határozott meccsen győzzön a jobb, s akkor a kézilabda is jól jár – tette hozzá a Pick Szeged trénere.

Az RC Média Magyar Kupa négyes döntőt április 13-14-én Pécsett rendezik. Az elődöntőkben Csurgó-Veszprém és Szeged-Balassagyarmat párharcokat rendeznek.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.