Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Felállt a padlóról és BL-döntőbe jutott a Győri ETO!

2013. április 11. 20:41
A Győr drámai küzdelemben, a mérkőzés utolsó percében ejtette ki a román Valceát a Bajnokok Ligájában és sorozatban másodszor jutott be a döntőbe.

A Bukarestben elért 24:22-es győzelmének köszönhetően előnnyel várta a Bajnokok Ligája elődöntőjének második felvonást a Győri Audi ETO KC. Dacára a hétköznapi időpontnak, a rangos összecsapásra színültig megtelt a kisalföldiek „albérlete”, a Veszprém Aréna. A zöld-fehérbe öltözött drukkerhad egészen pompázatos hangulatot teremtett fülsüketítő szurkolásával. De nem csak a hallószerveknek, a szemeknek is adtak élményt, méghozzá egy száznyolcvan négyzetméteres ETO-mez formájában, amelyet a B-közép feszített ki a kezdő sípszó előtt. Hiába ugrált, dobolt, üvöltött a százfős román tábor, hangjuk elveszett az ötezer „hazainak” köszönhetően.

A fotóra kattintva galéria nyílik!

Egyértelműen látszott, hogy az óriási tét a győriek vállát nyomja inkább, akik rendkívül idegesen, kapkodva nyitották a találkozót. Hiába kezdett remek formában Lunde kapus, Manea vezetésével gyorsan meglépett a Valcea (6. perc: 1:3). A románok nyújtották azt a – kiváló lábmunkával végzett – kőkemény védekezést, amelyet eddig éppen ellenfelüktől láthattunk. Folyamatosan őrizte két-háromgólos előnyét Jakob Vestergaard alakulata, a kisalföldiek pedig csak futottak eredmény után. Lunde ugyan hétméterest is hárított, a 18. minutumra azonban így is négyre nőtt a különbség (4:8).

Érkezett Orbán, Rédei-Soós és Kovacsics is, Ambros Martin időkérésre után pedig Lekic és Löke emberhátrányban is betalált. Sőt, öttel a szünet előtt előbbi révén egyre fogyatkozott a hátrány (9:10), ám egyenlítés helyett ismét a vendégek szórták meg magukat. A szünetre így visszaállt az addigi legnagyobb különbség (10:14).

Fordulás után sem változott a játék képe, a magyar bajnok továbbra sem tudta feltörni a román „reteszt”, miközben Barbosa a túloldlaon a 35. percben már 12:17-re alakította az állást. A szurkolók buzdítása egy pillanatra sem lankadt, ahogy Görbiczék akarása sem, ám hiányzott a korábban megszokott átütő erő. A világklasszis irányító sikeresen értékesített büntetője után ismét háromra olvadt a vendég előny, s a meccs háromnegyedénél is ugyanennyi volt közte (16:19).

Ekkor aztán rémálomszerűvé vált a meccs: Görbicz hetest rontott, a rivális pedig Bulatovic bombájával meglépett hattal. Ambros Martin utolsó idejét is kikérte, de tízzel a lefújás előtt is „vastagon” az Oltchim állt továbbjutásra (18:24). Szerencsére ekkor jött az újabb fordulat: Lunde újra remekelt, együttese pedig „előhúzta a varázskalapból” azt a védekezését, amelynek köszönhetően veretlenül jutott el idáig. Ekkor már Barbosáék adogattak tanácstalanul a győri fal előtt, Radicevic pedig néggyel a lefújás előtt beállította a kinti végeredményt (22:24). A hajrá ritkán látható izgalmakat tartogatott. Lunde újabb bravúrja után Kovacsics a harmadik hetesét is bevágta, s máris az ETO állt továbbjutásra. Bulatovic találta ezt azonnal megváltoztatta, Löke utolsó percben lőtt góljára azonban már nem érkezett válasz.

Noha a Martin-csapat ezúttal nem parádézott, 24:25-ös vereségével így is bejutott a sorozat döntőjébe.


Női kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés:
Győri Audi ETO KC–Oltchim Valce 24:25 (10:14)
Veszprém, 5100 néző. Vezette: Nikolic, Stojkovic (szerbek).
Győr: Lunde – Radicevic  4, Lekic 4, Görbicz 3 (3), Löke 5, Amorim 2, Szepesi 1. Csere: Tervel, Kovacsics 3 (3), Rédei-Soós 2, Orbán. Vezetőedző: Ambros Martin.
Valcea: Navarro – Nechita 1, K. Bulatovic 3 (1), Bradeanu 1, Manea 5, Meirosu 2 (2), Farcau. Csere: Ungureanu (kapus), Pineau 4, Barbosa 5, Curea, Jovanovic 1, Manaharova 3. Vezetőedző: Jakob Vestergaard.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 7/6, ill. 4/3.
A BL-döntőbe jutott: a Győr 48:47-es összesítéssel.


Nyilatkozatok

Ambros Martin: –Gratulálok az ellenfelünknek. Sajnálom őket, hiszen végig vezettek és nem érdemeltek kiesését. Eddig nem hitem semmiben, csak a magunkban és a munkában, de a mai naptól másban is hinnem kell, mert nem találok más magyarázatot a látottakra. Bukarestben sem voltam teljesen elégedett és most sem vagyok az. A románok nyomás nélkül érkeztek Veszprémbe, s a meccs elején fantasztikusan védekezték, amelyből gyors kontrákat vezettek. Ettől mi lettünk idegesek és hátrányba kerültünk. A végén pedig a hatalmas hitünk és szívünk, valamint a szurkolóink támogatása vezetett minket sikerre. Remélem, hogy a következő meccsen nem fogunk ennyire szenvedni.

Heidi Löke: – Nem emlékszem teljesen az utolsó tíz percre, de véleményem szerint az döntött, hogy Ambros időkérése után hideg fejjel tudtunk gondolkodni és jól védekeztünk. Ez volt a győzelem kulcsa. Nagyon büszke vagyok a csapat, hogy mínusz hatról is fel tudott állni. 

Jakob Vestergaard: – Sovány vigaszt jelent a győzelmünk, hiszen ez nem volt elég a döntőbe jutáshoz. Gratulálok Ambrosnak és a csapatnak. A bukaresti meccsen nagyon jól játszottak, s ma kiderült, hogy ez jelentette nekik a döntőbe jutást. Az utolsó öt-hat perccel nem lehetünk elégedett, függetlenül attól, hogy végig nekünk állt a zászló. Az ilyen párharcokat a legapróbb dolgok döntik el, amelyek ma nem voltak meg nálunk.

Andrea Manea: – Gratulálok a Győrnek a Bl-döntőhöz. Úgy vélem, hogy ezzel mi ajándékoztuk meg őket, hiszen az 55. percben már döntőben érzetük magukat. Sokkolt minket, hogy végül elbuktuk a finálét.

Galéria
Győri Audi ETO KC – Oltchim Valce 24:25 (10:14)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.