Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Megvan az Ortega-éra első trófeája!

2013. április 14. 14:06
Zsinórban ötödször, összességében huszonkettedszer hódította el a férfi kézilabda Magyar Kupát az MKB Veszprém, miután a pécsi fináléban 36:30 legyőzték a Pick Szegedet.

A címvédő, huszonegyszeres kupagyőztes Veszprém a Csurgó, a korábbi hatszoros első Szeged pedig a másodosztályú Balassagyarmat felett aratott magabiztos sikerével jutott be a vasárnapi fináléba.

Az 51. MK-döntő első találatát Chema Rodriguez lőtte a csordultig megtelt pécsi Lauber Dezső sportcsarnokban. Larholmék idegesen kezdtek, Sulic kiskiállítása után emberelőnyben sem tudtak betalálni. Nagy László bombájára Buday csak az ötödik percben tudott válaszolni, ám ekkor beindult a Tisza-parti henger (8. perc: 2:3). A folytatásban a két jobbátlövő, Nagy és Ancsin vívott gólpárbajt, miközben egyik kapus sem kapta el igazán a fonalat. A játékrész harmadánál 5:5 állt az eredményjelzőn, ekkor azonban a Veszprém került kisebb hullámvölgybe, a Szeged pedig pillanatok alatt elhúzott kettővel.

MTI Fotó: Kovács Anikó

Érkezett Fazekas a kapuba, ám a Skaliczki-csapat továbbra is őrizte előnyét (16. perc: 6:8). Ortega időkérése után emberelőnyben kezdték meg a felzárkózást tanítványai, Iváncsik Tamás két magabiztosan lőtt büntetőjével máris a mieinknél volt az előny. Nagy és Sulic kétperces büntetése után kettős emberelőnyben sem tudott közelebb lopódzni a Pick (21. perc: 10:10). Ugalde két találata után Pribanic és Nagy László kapott páros kiállítást, így a veszprémi jobbátlövő – Sulichoz hasonlóan – már két kisbüntetésnél járt. A 24. percben Sulc bombázott a hálóba (12:11), ezt követően viszont egyre többet hibáztak a Tisza-partiak, a hajrát így Jamali és Laluska vezetésével 5:1-re nyerte a címvédő (17:12).

A térfélcsere után Ancsin csökkentette kettőre a különbséget (18:14), Iváncsik Tamás pedig újabb két hetest lőtt be, s Fazekas is bravúrral hárított. Iváncsik Gergő 37. percben eleresztett lövésével már hét volt közte (21:14). Larholm belőtte az első szegedi büntetőt, amelyre a bakonyiak újabb 3:0-s sorozattal válaszoltak, így közel került a „rászámoláshoz” a dél-alföldi alakulat (41. perc: 24:15). Erre azonban végül nem került sor, Larholm és Sulc ugyanis megtalálta a góllövő formáját.

MTI Fotó: Kovács Anikó

Vadkertiék mindent elkövettek, hogy csökkentsék hátrányukat. 28:23-as állásnál "látótávolságon" belülre is kerültek. Ortega azonban időt kért, Császár és Sulic pedig pillanatok alatt egyértelművé tette, hogy közelebb már nem engedik az ellenfelet. Az utolsó tíz perc amolyan gála jelleget öltött, egyik csapat sem fordított elengedő gondot a védekezésre, így a kapusoknak szinte minden akció végén a hálóba kellett nyúlni a játékszerért (55. perc: 34:26). A végjátékban a különbség hat és hét között ingadozott, a Csongrád megyeieknek ma nem volt lehetőségük alaposabban megszorongatni az MKB-t.

36:30-as győzelmével sorozatban ötödször, összességében huszonkettedszer hódította el a Magyar Kupát a veszprémi alakulat. A gárda nyáron kinevezett spanyol vezetőedzője, Carlos Ortega és több játékosa első trófeáját gyűjtötte a BL-negyeddöntőre és bajnoki elődöntőre készülő együttesnél.

MTI Fotó: Kovács Anikó

Férfi kézilabda Magyar Kupa, döntő:
MKB Veszprém KC–Pick Szeged 36:30 (17:12)
Pécs, 3500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Veszprém: Alilovic – Gulyás 2, Nagy L. 4, Chema 2, Sulic 5, Terzic 1, Ugalde 2. Csere: Fazekas (kapus), Schuch, Jamali 6, Iváncsik T. 6 (5),Császár 3 (1), Laluska 2, Oneto 1, Iváncsik G. 2. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Szeged: Mikler – Prodanovic 4, Ancsin 5, Czina, Buday 2, Zubai 3, Vadkerti 2. Csere: Tóth M., Tatai (kapusok), Larholm 4 (2), Sulc 5, Pribanic 3, Balogh 2, Lasica, Kekezovic. Vezetőedző: Skaliczki László.
Kiállítások: 12, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 4/3.

A bronzmérkőzésen: Csurgó–Balassagyarmat 35:21

MTI Fotó: Kovács Anikó

Nyilatkozatok (a meccset közvetítő SportKlub televíziónak)

Nagy László: – Jól kezdett mindkét csapat, két felkészült társaság találkozott. A találkozó úgy alakult, ahogy terveztük. Jobban bírtuk az iramot és fegyelmezettebbek voltunk ellenfelünknél. Támadásban pedig nem szórtuk el a labdákat és sok jó teljesítményt vonultattunk fel. A mai meccsből is önbizalmat meríthetünk a folytatásra.

Fazekas Nándor: – Nagyon boldog vagyok a kupagyőzelem miatt. Azonban a folytatásban nem tehetjük meg azt, amit ma a hajrában, hogy nem védekezünk. Persze nem szeretném a csapatot kritizálni, mert fáradtak is voltunk, s biztos, hogy tartalékolni is akart a társaság.

Laluska Balázs: – Megbeszéltük, hogy bárhogy is alakuljon az eredmény, megyünk előre. Nagyon örülök, hogy én is gólokkal tudtam hozzájárulni a sikerhez. Ez a találkozó volt az első igazi értékfelmérő számunkra. Nagyon örülök a kupának.

Vadkerti Attila: – A meccs végére kiütközött a két csapat közötti különbség. Jól kezdtünk, de nem bírtuk erővel. Gratulálok a Veszprémnek, amely megérdemelten nyert. Több játékostól több bravúr kellett volna a győzelemhez. A bajnoki döntőben szeretnénk visszavágni.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.