Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Critical Mass vasárnap

2013. április 19. 11:25
Ismét megtartják a Critical Mass kerékpáros felvonulást Veszprémben. A szervezők vasárnap 14.30 órára várják a kétkerekűek szerelmeseit az Óváros térre, hogy onnan együtt induljon el a kritikus tömeg 15 órakor.

A felvonulás a Dózsa György úton, a Kistó utcán, a Házgyári úton majd a Haszkovó, Budapest és Jutasi úton át halad, hogy elérje a befutó helyszínét, ami a Barátság Parkban lesz. Az utolsó kerékpáros beérkezése után kerül sor a hagyományos bicikliemelésre, mely az évek során a Critical Mass jelképévé vált - tájékoztatta lapunkat Veisz Szilárd szervező.

A Critical Mass résztvevői a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés, és szmog csökkenéséért demonstrálnak. Szeretnék, hogy Veszprémben emelkedjen a kerékpárral közlekedők aránya, és ne csak a civilek, hanem a város vezetői is tegyenek ezért. Nem célunk a biciklizés ráerőltetése a város polgáraira, csak a közösségi szintű gondolkodás és az ésszerű mobilitás térnyerése. Az akció olyan városlakók kezdeményezése, akik már meghozták a maguk áldozatát és a számukra ma még kedvezőtlen körülmények ellenére is elsők között változtattak. Döntésükkel már enyhítették a dugókat, átadták helyüket a tömegközlekedési eszközökön, és követhető alternatívát mutattak fel.

Az eseményre várnak minden biciklibarátot legyen az akár idős vagy fiatal, kezdő bicajos, vagy profi sportoló! Az autósoktól, gyalogosoktól és a tömegközlekedőktől türelmet és megértést kérnek a felvonulás alatt, hiszen egy kerékpáros barát, szmogmentes város az ő érdeküket is szolgálja.

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.