Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Plusz hatról mínusz egy, de él az esély!

2013. április 21. 18:45
Az MKB Veszprém hatgólos vezetés után 32:31-re kikapott a címvédő Kiel otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén. Nagy tizenegy gólt lőtt!

Elérkezett a kézilabdabarátok által hetek óta várt pillanat, a legrangosabb európai kupasorozat negyeddöntőjének első felvonásán a címvédő, világ legjobbjaként elkönyvelt THW Kielhez látogatott a Veszprém. A húszszoros magyar bajnok a legerősebb összeállításában érkezett az észak-német városba, míg a túloldalon a jobbátlövő Christian Zeitz maradt ki sérülés miatt.

Ugaldéval a zavaró pozícióban 5-1-es nyitott védekezéssel kezdett az MKB, amely Nagy László és a spanyol szélső találatával remek rajtot vett. Ahogy védekezésben Ugalde, támadásban Sulic volt a kulcsjátékos, akit rendre kiváló átadásokkal sikerült megjátszani. A horvát világbajnok beállós révén ö perc eltettével is őrizte előnyét a Veszprém (2:4). A volt veszprémi Vujin jó lövése sem szegte a mieink lendületét, sőt, Sulic és Ugalde révén a játékrész harmadánál már három volt közte (3:6). Alfred Gislason időkérése után megkezdték a felzárkózást tanítványai, s pillanatok alatt egyre olvadt a különbség. Az MKB a folytatásban is jól védekezett, a rengeteg sztár közül egyedül Vujin kikapcsolása jelentett gondot, aki a félidő derekánál már ötödször volt eredményes (17. perc: 8:9).

MTI Fotó: Kovács Anikó

Veszprémi időkérést, majd mindkét oldalon kapuscserét láthatott a Sparkassen Arena tízezres publikuma: előbb Fazekas váltotta Alilovicot, majd Palicka állt be Omeyer helyére. Jicha ziccerével a 18. percben utolérték ellenfelüket a „zebrák” (10:10), Nagy azonban azonnal visszavezette a vezetést. Fazekas bravúrral védte Jicha ziccerét, Sprenger emberelőnyben szerzett találatával szemben azonban már tehetetlen volt, a 23. minutumban vezetett először a THW (13:12), Igaz, Jamalinak köszönhetően nem sokáig, az iráni légiós rögtön egalizált, sőt, Jicha kapufára lőtt hétméteres után a vezetést is visszavette (14:15). A különbség pedig már nem változott a szünetig, Gulyás kétperces büntetése után Iváncsik tamás helyezett a hálóba emberhátrányban, majd Sprenger alakította ki a 15:16-os félidei állást.

Álomszerűen folytatódott a játék a pihenő után: Fazekas bravúrosan védett, csapata emberelőnybe került, Chema Rodriguez és Sulic egyszer-egyszer, Nagy pedig kétszer is betalált (34. perc: 15:20). Ötgólos hátrányban ismét időt kért a német sztárcsapat izlandi trénere, ám Fazekas kapuja továbbra is bevehetetlen volt. Sulic kétperces kisbüntetése után Toft-Hansen a 36. percben szerezte a félidő első hazai gólját, amelyre Nagy válaszolt egy hatalmas lökettel. A bakonyiak világszínvonalúan védekeztek, Sulic újabb kiskiállítása után Nagy révén már hat volt közte (43. perc: 18:24). A házigazda nem tudott mit kezdeni a 208 cm magas magyar óriással, aki a meccs háromnegyedénél már tízedszer volt eredményes.

MTI Fotó: Kovács Anikó

Hatgólos magyar előnynél (22:28) Nagyot szórták ki két percre a macedón sípmesterek, amely alaposan megtörte a piros mezes vendégek lendületét.  A német bajnok – az addig gólnélküli Sigurdsson és Narcisse vezetésével – emberelőnyben hármat lőtt válasz nélkül. Nagy alig hogy visszatért, ismét a kispadra ülhetett. A kapuját a térfélcsere után visszafoglaló Omeyer eközben elkapta a fonalat, a mieink pedig fáradni látszottak. A csapatkapitány hiányában előbb az ötlet, majd az 54. percre az előny is elfogyott (28:28). Carlos Ortega is magához hívta „fiait” egy percre, amely után Sulic és Ugalde zörgette meg a hálót. Kettővel a lefújás előtt ismét döntetlent mutatott az eredményjelző (30:30), Nagy a tizenegyedik gólját is bevágta, Császár vitatható kiállítása után pedig Ilic lőtte be a negyedik hétméteresét. Úgy tűnt, hogy az MKB VKC döntetlennel térhet haza a német kikötővárosból, Narcisse azonban néhány másodperccel a vége előtt győztes gólt jegyzett (32:31).

Az Ortega-csapat egygólos hátrányból várhatja a jövő szombati veszprémi visszavágót.


Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
THW Kiel–MKB Veszprém KC 32:31 (15:16)
Sparkassen Arena, 10.250 néző. Vezette: Nikolov, Nachevski (macedónok).
Kiel: Omeyer – SPRENGER 4, Ilic 4 (4), Ahlm 2, Jicha 3, NARCISSE 4, Sigurdsson 3. Csere: Palicka (kapus), VUJIN 8, Palmarsson, TOFT-HANSEN 4. Vezetőedző: Alfred Gislason.
Veszprém: Alilovic – Gulyás, NAGY L. 11, Rodriguez 1, SULIC 5, Terzic 2, UGALDE 5. Csere: FAZEKAS (kapus), Oneto 1, JAMALI 4, Schuch, Császár, Iváncsik T. 2 (1), Laluska. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 2, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1.


További eredmények:
Metalurg Szkopje (macedón)–Kielce (lengyel) 25:27 (13:13)
visszavágó: április 28. (17:00)

Flensburg-Handewitt (német)–Hamburg (német) 26:32 (14:15)
visszavágó: április 28. (18:30)

Szombaton játszották:
Atlético Madrid (spanyol)–Barcelona (spanyol) 25:20 (11:10)
visszavágó: április 27. (19:00)


Nyilatkozatok (forrás: mkbveszprem.eu)

Alfred Gislason: – Rettentően nehéz meccsre késztetett bennünket a jól felkészült Veszprém, amelynek a játéka sokat változott az utóbbi hónapokban. Jelenleg a magyarok vannak jobb pozícióban annak ellenére is, hogy eggyel nyertünk. A második meccsen is csak a győzelem lehet a célunk.

Filip Jicha: – Az eredmény nem rossz, de a játékunk a hajráig tragikus volt. Veszprémben kell kiharcolnunk a továbbjutást és ez nagyon nehéz lesz. De megoldjuk.

Carlos Ortega: – Nagyszerű, fordulatos meccs volt, amelyen jobb hajrával hatalmas meglepetést szerezhettünk volna. Hatgólos előnyünknél azonban súlyos hibák sorozatát követtük el, nem koncentráltunk és ezzel felhoztuk ellenfelünket. Elrontottuk a végét, ez az igazság. Az esélyünket azonban megőriztük a továbbjutásra.

Nagy László: – Óriási küzdelem volt, méltó a két jól felkészült együtteshez. Sajnálom, hogy a végén sok technika hibát követtünk el, mert emiatt elolvadt az előnyünk. A kiállítások is bennünket sújtottak. Felkészülünk a visszavágóra, amelyen lesz esélyünk a négybe jutásra.

Császár Gábor: – A hajráig a csapatmunkánknak köszönhettük, hogy uraltuk a meccset. Jól felépítettük a taktikánkat, amelyet meg is tudtunk valósítani. A Kiel mindent egy lapra tett fel a végén, és nyert. A kiállítások aránya enyhén túlzott. Erre az eredményre így is büszkék lehetünk. Kegyetlen csata vár a Kielre Veszprémben.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.