Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Maradt még tartalék a csapatban

2013. április 23. 23:05
Csoknyai István szerint gyilkos hatvan perc vár az MKB Veszprémre, amely ha mozgósítja tartalékait, bejuthat a kölni négyes döntőbe.

Sporttörténeti siker kapujába lépett az Ortega-csapat azzal, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén egyetlen góllal (32:31) maradt alul a címvédő Kiel otthonában.

Az első találkozó tapasztalatiról és a visszavágó esélyeiről a gárda egykori legendás játékosával, s korábbi másodedzőjével, Csoknyai Istvánnal beszélgettünk.

– Nagyon szépen felkészültünk a Kiel taktikájából, amellyel a világ legerősebb csapatát a saját „barlangjában” sikerült meglepnünk – összegezte a látottakat a Veszprém tizenháromszoros magyar bajnoka és kupagyőztese.

Csoknyai István (archív fotó)

– Kompakt játékot nyújtottunk, a harminckét kapott gólt ellenére is elmondható, hogy extra védekezést produkáltunk. Nagyon sokáig távolt tartottuk a lövőiket, a beálló körüli csatákat megnyertük, az 5-1-es védekezésünk Ugaldéval pedig egyáltalán nem ízlett az ellenfélnek. Kifejezetten fegyelmezett, taktikus játékkal szinte végig uraltuk a mérkőzést, hiszen két perccel a vége előtt is mi vezettünk kettőre – tette hozzá az MKB Veszprém II vezetőedzője, majd Császár kétperces kiállítására és azt követő hetesre utalva elmondta, hogy a végjátékban valamelyest a játékvezetők is kedveztek a hazai csapatnak.

Megjegyezte: a „zebráknak” lényegében így sikerült egyetlen góllal nyerniük, ám tekintettel a harmincegy idegenben lőtt bakonyi találatra, ez nem jelent valódi előnyt a visszavágóra.

– Az arénában semmi más dolgunk nincs, „csak” nyerni. Nagyon nehéz meccsre számítok, gyilkos hatvan perc vár ránk. Biztos vagyok benne, hogy az idegenben is remek teljesítményre képes rivális mindent egy lapra feltéve fog rohamozni. Múlt vasárnap a lövőik rossz napot fogtak ki és a kapusteljesítményük is „vékony” volt, amelyen ezúttal javítani fognak. A mi részünkről Nagy Laci, Sulic és Ugalde nyújtott extra teljesítmény, de a kapuban, illetve balátlövőben Jamalinak is voltak jó periódusai. Azt gondolom, hogy maradt még bennünk erő és tartalék, s ha ezt mozgósítani tudjuk – a közönség fergeteges biztatása mellett – bejuthatunk a négyes döntőbe. A csapat nagyon megérdemelné ezt, hiszen rengeteget tett érte idén.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.