Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fuss az állatkertért: a jubilumi évben is / Több mint félmilliót gyűjtött a vadaspark

2008. április 19. 16:19
Rekordott döntöttünk az idei évben. Több mint 800-an futottak szombat délelőtt az állatkertért. A 16. jótékonysági futóverseny egyik különlegessége volt, hogy idén a mozgáskorlatozottak is a rajthoz álltak. A nevezési díjakból több mint félmillió forintot gyűjtött a vadaspark. Az összeget pályázati önrészként használják fel.

A reggeli rossz idő ellenére - az utóbbi évek rekordját megdöntve - összesen 841-en álltak rajthoz a Jutasi úti Barátság parkban. A jótékonysági futóversenyen családok, cégek, civil szervezetek, az önkormányzat és többek közt a tűzoltóság csapata is elindult. 614 gyerek és 227 felnőtt teljesítette a négy kilométeres távot a Barátság parktól a belvároson át, a Gulya dombon keresztül, végig az állatkertig. Kilenc órától lehetett nevezni a helyszínen, majd egy könnyed bemelegítés után Csiszár Jenő indította a rajtot.

       

Az "Apukám világából" ismert médiasztár hangsúlyozta: rendkívüli alkalom, hogy ennyien megmozdulnak egy nemes cél érdekében, ami nem más, mint az egyik legnívósabb vidéki állatkert további fejlesztése. A "Fuss az állatkertért" elnevezésű sport- és szabadidőnapot 16. alkalommal rendezte meg a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark, az idei évben rekord részvétellel - mondta Török László, az állatkert igazgatója, aki a célban várta a futókat. A nevezési szelvény egyben belépőjegyként és tombolaként is szolgált, hiszen a jeles nap alkalmából koncertek, táncprodukciók is színesítették az egész napos programot, mely az éjszakába nyúlóan utcabállal záródik.

  
 
Az idei évben a mozgáskorlátozottak is indítottak csapatot. Képviselőjük a Vehírnek elmondta, hogy ez az első olyan jelentős rendezvény, ahová külön kaptak meghívást. Török László ugyanis személyesen kereste fel a Mozgássérültek Országos Egyesületét, és kérte őket, hogy vegyenek részt a futóversenyen.
Összesen 8 kategóriában hirdettek győzteseket. A díjakat Porga Gyula, Veszprém alpolgármestere, valamint Török László, az állatkert igazgatója adta át.

A felnőtteknél Kállay Dániel, Siffer Gergő és Tóth András, míg a gyerekeknél Kilián Dávid, Tóth Áron és Péntek Mátyás "állhattak a dobogóra". Kerekesszékkel Farkas Antalné, Ördög Ágnes és Mesterházy Zsolt értek társaikat megelőzve a célba. A legtöbb futót küldő iskolákat is díjazták. Így kapott kupát a Közgazdasági Szakközépiskola, valamint a Dózsa György Általános Iskola. A cégek közül a Pepperl + Fuchs-ot képviselték a legtöbben. Szintén kitüntették a legkitartóbb és a leghűségesebb futót is. Fülöp Csilla eddig minden évben részt vett a nagy futáson, Nedvesi Imréné pedig már hónapokkal korábban, januárban leadta a jelentkezését, így ez alkalommal ő lett a legkitartóbb.



Mivel a "Fuss az állatkertért" mégis csak jótékonysági rendezvény, több cég is felajánlotta támogatását. Az általuk küldött ajándékokat, mintegy 200 csomagot, vásárlási utalványokat, kerékpárokat és egy komplett klímaberendezést tombolán sorsoltak ki a 841 futó között. Az egész napos rendezvényt koncertek tették teljessé. Az állatkert előtt felállított színpadon olyan sztárok követték egymást, mint Nacsa Olivér, Ganxta Zolee, Sub Bass Monster, Puskás Peti, az El Nino, a Mini Cirkálók és Rudi bohóc. Az esti utcabálhoz a Viktória együttes húzza majd a talp alá valót. A mai napon a nevezési díjakból mintegy 535000 forint gyűlt össze, melyet a vadaspark a benyújtandó fejlesztési pályázatokhoz önrészként használ fel.

    

Az eseményen készült fotókat megtekintheti a képgalériánkban:
http://www.vehir.hu/kepgaleria/15/fuss+az+allatkertert+2008.html
 
Füssy Angéla
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.