Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Küzdelmes Barabás-siker

2013. április 24. 20:34
A Veszprém Barabás nagy csatában verte a fehérváriakat a női kézilabda élvonal középházi rájátszásában.

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság középházában a rájátszásában ez idáig hibátlan Fehérvár látogatott az előző két meccsét elvesztő veszprémiekhez.

A képre kattintva galéria nyílik!

Egyenlő erők küzdelmét hozta a találkozó első időszaka, amelyben mindkét fél sok technikai hibát vétett. A vendégek annak ellenére sem tudtak meglépni, hogy a hetedik minutumban már másodszor kerültek emberelőnybe (10. perc: 5:5). A játékrész derekáig továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek (14. perc: 7:7), ekkor azonban a remekül teljesítő bakonyi védelemnek köszönhetően látványosan megtorpantak Triscsukék. Olyannyira, hogy véghezvitték ezt az egészen ritka „bravúrt”, hogy a szünetig már nem lőttek több gólt. Az pedig csak Szikora kapusnak volt köszönhető, hogy nem kétszámjegyű különbséggel vonulhattak pihenőre a mérkőző felek (13:6).

Vaszari csak a 34. percben törte meg együttese húszperces (!) gólcsendjét, ám Takács Bianka találatával kisvártatva már hét volt közte (15:8). A hazaiak fáradtak, a fejér megyeiek pedig óriási hajrába kezdtek. Ennek eredményeként újabb fordulat következett be: Tilingerék a meccs kétharmadáig zsinórban ötször találtak be válasz nélkül. Hiába kért időt Róth Kálmán, a 45. minutumban egyre olvadt a különbség (16:15).

Úgy tűnt, hogy a Barabás túltette magát a holtponton, hiszen tízzel a lefújás előtt ismét négy volt közte, ám Pal Oldrup Jensen alakulata sem adta könnyen a bőrét (52. perc: 20:19). A végjátékban akár egyenlíthetett is volna a nagy rivális, ám Vig több remek védést is bemutatott. Kettővel a vége előtt Siti Eszter tartotta életben a vendég reményeket (22:20), majd Tóth Eszter ülhetett fel a lelátóra, miután megkapta harmadik kétperces kisbüntetést. A veszprémieket azonban ez sem zavarta meg, akik végül nem engedték kicsúszni a kezükből a győzelmet.

Női kézilabda NB I, rájátszás az 5-8. helyért, 4. forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék–Fehérvár KC 23:20 (13:7)
Március 15. utcai sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
Veszprém: VIG – Hosszu 2, Tóth E. 1, Planéta 3, BÁRÁNY 1, Tóth G. 3, SCHATZL 7 (3). Csere: TAKÁCS B. 4., Pelczéder 1, Palotás, Gulyás V. 1. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Fehérvár: SZIKORA – Azari 2, Emberovics 1, HORVÁTH B. 4, TILINGER 7 (2), Triscsuk 2, Vaszari 3. Csere: Siti E. 1, Németh K., Májer K.. Vezetőedző: Pal Oldrup Jensen.
Hétméteresek: 12, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Ma egy másik csapat lépett pályára, mint az elmúlt két mérkőzésen. A játékunk alapja továbbra is a jó védekezés. Ezúttal is rengeteg hibával támadtunk, sok technikai hibát vétettünk, de a kiváló védekezéssel és jó kapusteljesítménnyel ellensúlyozni tudtuk ezt. Tudtam, hogy a második félidőben fel fog jönni az ellenfél, hiszen kénytelen voltam a fáradó kulcsjátékosaimat pihentetni. A két sor között jelentős különbség miatt alakul így a végjáték, de végig volt tartás a csapatban.

Pal Oldrup Jensen: – Nem játszottunk jól az első félidőben, hagytuk, hogy a Veszprém nagy előnyre tegyen szert. A második félidőben feljöttünk, ám a nagy lehetőséget elszalasztottuk.




 

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.