Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Éles: a Veszprém az esélyesebb

2013. április 25. 20:39
A sorsdöntő MKB–Kiel BL-negyeddöntő visszavágó apropójából Éles Józsefet kérdeztük, aki szerint a gyors visszarendeződések és a bátor átlövő játék lehet a siker kulcsa.

Harminchat éves fennállásának egyik legfontosabb ütközetére készül a veszprémi férfi kézilabdaklub, amely mindössze egygólos hátrányban várja a német Kiel elleni szombati (16:00) Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágót. A tét hatalmas: a párharc továbbjutója jegyet vált a sorozat június eleji kölni négyes döntőjére, ahova a 2010-es átszervezés óta még sosem jutott el a magyar bajnok.

Csoknyai István után a klub másik ikonját, Éles Józsefet kérdeztük a párharcról.

Éles József

– Függetlenül attól, hogy egy góllal kikaptunk, nagyon tetszett az első mérkőzés. Fáradtnak láttam a Kiel kézilabdázóit, érezhető volt, hogy egy hét alatt már a negyedik meccsüket játszották, ami természetesen semmit sem von le az érdemeinkből. Úgy vélem, hogy oda-visszavágós rendszerben siker egy góllal kikapni Kielben.  Igaz, Alfred Gislason alakulata azon három, négy gárda között van a világon, amely idegenben is ugyanarra a teljesítményre képes, mint otthon – figyelmeztetett a korábbi háromszoros világválogatott kiválóság, aki szerint elsősorban a nyitott védekezéssel sikerült meglepetést okoznunk.

– Már régóta hiányoltam ezt a variációt a Veszprém repertoárjából, amelytől el is bizonytalanodtak a németek az elején. A Kiel legnagyobb fegyvere a gyors lerohanás, mi azonban kiválóan rendeződtünk vissza a mérkőzés nagy részében. Igaz, miután Omeyer a 45. percben megfogta az első labdáját, már meggyűlt a bajunk a villámgyors akciókkal. Ezt kell megakadályozni szombaton is, hiszen felállt fal ellen nagyon nehéz áttörni a Veszprém védekezését, főleg ilyen jó formában lévő kapusok ellen, mint Fazekas Nándi és Mirko Alilovic – tette hozzá.

A bakonyi szurkolótábor korábbi elő számú kedvence szerint a bátor lövő kedv lehet a siker egyik kulcsa a második találkozón.

– Előnyünkre válhat, hogy a „zebrák” nagyon bíznak Omeyer fantasztikus tudásában és a blokkal való kapcsolatában. Tehát a keményebb ütközések helyett a blokkolásokat részesítik előnyben, ám ez az utóbbi időben nem úgy „muzsikál"„náluk, mint korábban. Ezt mutatja, hogy Nagy Laci bármikor tudott kívülről lőni, balátlövőben azonban nem voltunk elég veszélyesek. A feladat egyértelmű: nekik is bátrabban kell próbálkozni.

Éles szerint a Veszprém még sosem volt ahhoz, hogy bejusson a négyes döntőbe, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a világ egyik legjobb alakulata az ellenfél.

– A második felvonásra ők is rápihennek, biztosan kielemezték az „odavágót”, s jobban fognak alkalmazkodni a játékunkhoz. Úgy érzem, hogy ezúttal kevesebb találat lesz, ezért az egygólos siker is elég lehet. Nagyon bízom benne, hogy ötezer csodálatos szurkoló előtt kivívjuk a továbbjutást, s nem nyomja össze a fiúkat nagy teher. Ehhez mindenkitől száz százalék kell minden poszton – húzta alá a tízszeres magyar bajnok, BL-döntős fenomén, aki kérésünkre esélylatolgatásba is bocsátkozott, s hatvan százalék esélyt adott a veszprémi továbbjutásra.


Ajánló:
Mindenki pirosba! – felhívás a szurkolók felé
Áder János a Veszprém edzésén
A bravúr kapujában a Veszprém – Nagy László nyilatkozatával
A legjobbakat is le kell győzni – a veszprémi közélet szereplőinek véleménye
"Mindent megteszünk a továbbjutásért" – Fazekas Nándor blogja
Mindenki láthatja a sorsdöntő BL-meccset!
Maradt még tartalék a csapatban – Csoknyai István esélylatolgatása
Vereséggel az álmok kapujában – „visszapillantó” az első találkozó
Plusz hatról mínusz egy, de él az esély! – az "odavágó" tudósítása

 

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.