Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Folyamatosan előre nézni

2013. április 26. 17:08
Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója osztotta meg a gondolatait csütörtökön a Dubniczay- palotában a Verancsics Akadémia által szervezett előadáson.

A világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája

Dr. Simon Attila már előadása elején leszögezte, a Herendi nem gyár, hanem manufaktúra. Hozzátette a termékeket kézzel készítik, a szakembereiket pedig helyben képzik. Elmondta gazdaságilag rendkívül sikeresek, ami ritka a manufaktúrák körében. Olyannyira jól állnak anyagilag, hogy a Herendi jelenleg a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrájának számít.

Célok, alapelvek

Megtudhattuk, a herendi porcelán rengeteg erőfeszítést fordít a márkavédelemre. Azokat az égetőből kikerült porcelánokat, amik nem tökéletesek, rögtön széttörik. A manufaktúrából csak a legjobb minőség kerülhet ki – emelte ki az igazgató. Elhangzott, igyekeznek egy értékteremtő közösséget is létrehozni és a tradíciók megőrzése mellett folyamatosan megújulni. A trendeket a Herendi porcelán nem csupán követi, hanem irányítja is – hangsúlyozta dr. Simon Attila. Az igazgató elmondta, igyekeznek gazdaságilag sikeresek lenni, emellett fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást is, valamint a szolidaritást a nagyvilág, az ország, és Herend irányába.

dr. Simon Attila

A Herendi értéke és neve

A manufaktúra vezetője közölte, a Herendi porcelán több díjat is elnyert, 2012-ben a legkiválóbb magyar márkának nevezték, emellett pedig egyetlen Kelet-közép Európaiként tagja a Comite Colbert társaságnak is. Az igazgató kijelentette, ha az ember luxusra akar költeni, akkor nem csupán a porcelánok között fog válogatni, hanem szóba jöhet egy tengerparti nyaralás vagy ékszerek is. Ezért nem csupán a porcelántermékek, hanem mindenféle luxustermék vetélytársa a Herendi porcelánnak – húzta alá dr. Simon Attila.

Miért jó hungarikumnak lenni?

A Herendi porcelán elnyerte a hungarikum címet- jelentette ki a cég vezetője. Hozzátette, az ebben rejlő lehetőségek jelenleg azonban kiaknázatlanok. Az államnak aktívabban kellene az országimázsban szerepeltetnie a hungarikumokat, és építkeznie rájuk. Megtudhattuk, ezeket márkákat megilletné az iparjogi védelem is, valamint erőteljesen fel kellene lépni a hamisítók ellen.

Fontos előre nézni

Elhangzott, a manufaktúra további sikerei érdekében folyamatosan próbál előre nézni. Figyelembe kell venni a piaci igényeket, és ha szükséges, formálni is őket – hangsúlyozta az igazgató. Hozzátette, folyamatosan javítanak a munkafolyamat hatékonyságát, és közben próbálják megőrizni a minőséget és a művészi értéket. Dr. Simon Attila kiemelte, a válság hatására rengeteg cég a képzésre fordított pénzből kezd először visszavenni. Hozzátette, ez egy rendkívül rossz irány, amivel a szervezetek a saját jövőjüket lehetetlenítik így el. Megtudhattuk, a herendi manufaktúra mindig igyekezett megfelelő összeget fektetni a képzésbe, minek hatására a válság ellenére továbbra is növekszik a jövedelmük.

Horák János
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.