Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Elszállt a történelmi esély

2013. április 27. 17:41
Az MKB Veszprém KC heroikus küzdelemben búcsúzott a Bajnokok Ligájától, miután a negyeddöntő második összecsapásán 29:28-ra kikapott a címvédő Kieltől.

A képre kattintva galéria nyílik!

A mérkőzés előtt

A Veszprém Aréna történetének legfontosabb meccsét rendezték szombat délután az MKB és a BL-címvédő Kiel között. A bakonyiak ugyanis az „odavágón” elért egygólos vereségüknek köszönhetően még sosem álltak ilyen közel ahhoz, hogy bejussanak a legrangosabb európai kupasorozat négyes döntőjébe.

A hazai drukkerek korábbi ígéretüknek és a tétnek megfelelően elementáris hangerővel buzdították kedvenceiket. A „B-közép” már háromnegyed órával a kezdés előtt elfoglalta a helyét, s olyan lendülettel szurkolt, mintha máris a találkozó legkiélezettebb szakaszához értek volna. A pirosba öltözött szurkolóhad fantasztikus élőképet varázsolt a sorozat himnusza alatt a kapu mögötti lelátóra: piros, fehér és zöld lobogók tengerében a korábbi legendák – Éles, Csoknyai, Gyurka és Perez – arcképét feszítették ki.

Első félidő

Parádésan kezdte a mérkőzést a 200. Bajnokok Ligája (korábban BEK) mérkőzését játszó magyar bajnok. Nagy László blokkról megpattanó lövése betáncolt Omeyer kapujába, a túloldalon pedig Ilic váltotta gólra az első hétméterest. Fazekas első védése után ismét Nagy bombázott a hálóba, majd Iváncsik Tamás büntetőből volt eredményest. Ugalde gyors ellentámadásból szerzett találata után már négy volt a vendéglátó előnye (7. perc: 5:1).

Toft Hansen a 8. minutumban szerezte az első vendég akciógólt, s Omeyer is védeni tudott. Csapatuknak – bizonyítva extraklasszisukat – pedig mindössze négy perc kellett az egyenlítéshez, miután Jicha és Narcisse is hatalmas bombát „ragasztott” a hálóba (11. perc: 5:5). A kisebb hullámvölgy után ismét hullámhegy következett a MKB-nál: Ugalde kétszer is „beköszönt”, majd Sulic alakította 8:5-re az állást.

Ilic kisbüntetése után Iváncsik Tamás kihagyta a hétméterest, együttese azonban kiválóan védekezett, s Fazekas is bravúrok sorozatát mutatta be a játékrész derekánál. Schuchot is kiküldték két percre a dán játékvezetők, Ilic immáron harmadik büntetőjét viszont fogta a padról beálló Alilovic. Emberhátrányban vészkapussal támadott a Veszprém, a figura végén pedig Chema Rodriguez növelte újra négyre a különbséget (22. perc: 11:7). A folytatásban Fazekas védéseivel és Gulyás duplájával őrizte előnyét az Ortega-csapat, sőt Nagy László akár ötre is növelhette volna a fórt, kísérletét azonban védte Omeyer. Vujin viszont nem hibázott a túloldalon, ahogy Narcisse sem, aki a dudaszó pillanatában alakította 14:12-re az állást.

Második játékrész

Vujinnak csak másodpercek kellettek, hogy ismét betaláljon a szünet után, de Chema válaszára se kellett sokat várni. Sigurdsson is feliratkozott a gólszerzők közé, Jicha pedig egyenlíteni tudott (34. perc: 15:15). Császár hetesből vissza is vette a vezetést, csapata pedig – Schuch második kétperces figyelmeztetése után – emberhátrányban is meg tudott lépni (38. perc: 19:16). Igaz, Ilic kisbüntetése után a „zebrák” is közelebb tudtak lopódzni Palmarsson duplájával.

Óriási iram és szikrázóan kemény ütközetek jellemezték a mérkőzést, amelyen folyamatosan egy-két gól között ingadozott a különbség. Úgy tűnt, hogy a parádés buzdítás sem bénítja meg Vujinékat, akik egyre jobban védekeztek, s a meccs háromnegyedénél ismét egalizáltak (22:22). Sőt, a volt veszprémi jobbátlövő sistergős lökete után a vezetést is átvette a sorozat címvédője, majd Ortega időkérése után Jicha duplázta meg az övéi előnyét. Sulic és Sigurdsson „pengeváltása” után kétgólos német előnnyel érkeztek az utolsó tíz perchez a felek. Ekkor Alilovicot kellett levinni a pályáról sérülés miatt, így jöhetett vissza Fazekas.

 

Érezhetően homokszem került a hazaiak támadó gépezetébe, ezt kihasználva Ahlm az 53. percben háromra hizlalta az előnyüket (23:26). Carlos Ortega időkérése után Császár állhatott ismét a hetes vonal elé, aki ezúttal sem hibázott. Vujin öttel a vége előtt már hetedszer zörgette meg a hálót, de Chema azonnal válaszolt. Hiába fejezte be valamennyi támadását góllal az MKB VKC, riválisa ugyanezt tette (58. perc: 27:29). Narciesse kiszállt a hajrában, másfél perc volt még hátra, amikor Ugalde élt az emberelőnnyel. Több gól azonban már nem esett, egygólos sikerével a német bajnok jutott be a kölni négyes döntőbe.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, második mérkőzés:
MKB Veszprém KC–THW Kiel 28:29 (14:12)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Olesen, Pedersen (dánok).
Veszprém: FAZEKAS – Gulyás 2, NAGY L. 5, CHEMA RODRIGUEZ 4, SULIC 5, Terzic, UGALDE 5. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Iváncsik T. 1 (1), Oneto, Jamali 1, Császár 4 (4), Laluska, Iváncsik G.  Vezetőedző: Carlos Ortega.
Kiel: Omeyer – Sprenger, VUJIN 7 (1), Toft Hansen 1, Ilic 2 (2), JICHA 7, Sigurdsson 2. Csere: Palicka (kapus), NARCISSE 3, AHLM 3, PALMARSSON 3, Ekberg 1. Vezetőedző: Alfred Gislason.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3.
Továbbjutott: a Kiel, kettős győzelemmel, 61-59-es összesítéssel.

Nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Gratulálok az ellenfélnek. Egyetértek kollégámmal abban, hogy a jobb védekezés döntött ma a rivális javára. A 3-2-1-es formációjukkal nem tudtunk mit kezdeni. Az utolsó passzoknál, lövéseknél mindig ők koncentráltak jobban.

Fazekas Nándor: – Gratulálok a Kielnek. Ahogy Marko Vujin is említette, mindkét csapatnak ott lenne a helye Kölnben, de csak egy juthatott tovább. Ezek ma nem mi voltunk, megint nem volt szerencsénk... Nem bírtuk el az emberhátrányos helyzeteket. A végén minden hibánkat megbüntették a németek.

Alfred Gislason: – Az első ütközet tapasztalatai alapján tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk, s, hogy ebben a csarnokban extra kell a továbbjutáshoz. Ez a második félidőben sikerült, amikor fantasztikusan védekeztünk, s ezzel nyertünk ma.

Marko Vujin: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz ma itt játszani, kicsit zavarban voltunk az elején a fantasztikus hangulat miatt. Utána azonban megtaláltuk a saját játékunkat, s a védekezésünk fantasztikus volt. Fenntartom azt, amit a sorsolás után mondtam, jelenleg mindkét csapatnak ott lenne a helye a négyes döntőben. Fantasztikus mérkőzésen vagyunk túl.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.