Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Filmversennyel jönnek a Gizella Napok!

2013. április 29. 15:47
A múlt, a jelen és a jövő találkozik a május 6. és 12. között megrendezendő XXII. Gizella Napokon – mondta a polgármester hétfői sajtótájékoztatóján.

Lépten-nyomon megjelenik majd a múlt – jelentette ki Porga Gyula. A rendezvénysorozat fő napján, szombaton lovagváros épül a Veszprémvölgyben, ahol lovagi sátrakkal, jurtákkal, korhű díszletekkel várják az érdeklődőket. Neveda Amáliától, a Városi Művelődési Központ igazgatójától azt is megtudtuk, hogy a Petőfi Színház művészeinek közreműködésével megelevenedik Szent Imre herceg keresztelője, és a hagyományokhoz hűen a közönség ezúttal is találkozhat öt királynéval. Nem maradhat el a hagyományos jelmezes felvonulás sem.

 

Neveda Amália

Ami a jelent illeti – folytatta a polgármester –, a városban működő kulturális egyesületek gondoskodnak arról, hogy a kortárs művészet minél szélesebb spektruma megjelenjen a jövő héten. Ebben segítségükre lesz a rendezvény díszvendége, Kaposvár is. A somogyi megyeszékhely művészei közül kiemelt szerepet kap a Csiky Gergely Színház igazgatójának, Rátóti Zoltánnak, aki önálló műsorral lép fel a Várszínpadon.

Porga Gyula

A jövőt néhány előremutató kezdeményezés idézi majd meg. Ezek közé tartozik a Pannon Egyetem által szervezett Pannon Játszma, a zirci III.  Béla Gimnázium művészeti szakán tanuló diákjainak szabadtéri festészeti akciója, valamint egy 24 órás filmverseny is.

Dósay Norbert

Ez utóbbiról az ötletgazda Dósay Norbert beszélt. Az indulóknak 24 óra, azaz 1 nap áll rendelkezésükre, hogy a rendezvény kezdetekor kihirdetett szempontok alapján elkészítsék rövid alkotásaikat. A jelentkező forgatócsoportok, vagy egyszemélyes stábok a helyszíni nevezés után kapják meg a kötelező elemeket, amelyeknek mindenképp szerepelniük kell kisfilmjüknek. A nevezés - és a VeszPlán startja – a Café Piazza teraszán május 11-én, 10 órakor történik. Más megkötés nincs, nevezési díj nincs, a rövidfilm bármilyen műfajú lehet, és készülhet bármilyen digitális eszközzel – kamerával, fényképezőgéppel, mobiltelefonnal, tablettel. A filmeket szakmai zsűri bírálja el, a legjobb alkotásokat a Művészetek Házában illetve sötétedés után a Színházkertben vetítik majd le.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.