Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Fél lábbal a döntőben

2013. május 4. 19:16
Az MKB Veszprém magabiztosan győzte le a tatabányaiakat a bajnoki előddöntő első felvonásán.

Egy héttel a fájó BL-búcsút követően már a bajnoki elődöntőben kellett bizonyítani Carlos Ortega tanítványainak. A Tatabánya elleni összecsapáson a sérült Alilovic helyére a fiatal Borbély került be, a túloldalon pedig Diaz maradt ki.

Lele vezetésével remekül állta a sarat a vendég alakulat a mérkőzés elején (6. perc: 3:3), a játékrész harmadánál azonban már három volt közte (7:4). Az ellenfél kapujában remekelt Kiss Olivér, aki egy támadáson belül három veszprémi lövést is hárított.

A képre kattintva galéria nyílik!

A bakonyiak a megszokottnál több hibát vétettek, amit ellenfelük ki is tudott használni. Lele hétméteresével a 21. minutumban egyetlen gólra olvadt a különbség (10:9), egyenlítés helyett azonban az MKB lőtt hármat zsinórban. Öttel a szünet előtt még mindig szoros állást (13:11) mutatott az eredményjelző, ám ekkor Császár és Iváncsik Gergő is duplázott, csapatuk így ötgólos előnnyel (17:12) vonulhatott pihenőre.

A 37. percben döbbent csend honolt az arénában, miután a térdét fájlaló Nagy Lászlót kellett ápolni. A világklasszis csapatkapitány azonban szerencsére tudta folytatni, mi több a következő támadásnál be is talált (21:14). Igaz, nem sokkal később mégis cserét kért, s a kispadon fejezte be az összecsapást. A Veszprém növelte a tempót, folyamatosan leszakítva a Debre-csapatot. Terzic két remek villanása után Iváncsik Gergő révén már tíz volt közte (45. perc: 26:16).

A hajrá – a papírformának megfelelően – semmiféle izgalmat nem tartogatott. Legfeljebb a fiatal Borbély Ádámnak, aki beállt, s négy lövésből kettőt hárítani tudott. A végjátékban a „bányásznál” Pordán, a mieinknél pedig Császár szórta meg magát. Az MKB VKC mindenféle megerőltetés nélkül is könnyedén verte riválisát (35:22). Folytatás szerdán Tatabányán, ahol Fazekasék újabb sikerükkel bejuthatnak a fináléba.

Férfi kézilabda NB I, elődöntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém KC–Grundfos Tatabánya KC 35:22 (17:12)
Veszprém Aréna, 2000 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Veszprém: Fazekas – RODRIGUEZ 3, Laluska 2, Schuch, ONETO 4, Jamali 4, Iváncsik G. 3. Csere: Borbély (kapus), IVÁNCSIK T. 8 (5), Ugalde, CSÁSZÁR 7, Terzic 3, Nagy L. 1, Pesic. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Tatabánya: KISS O. – Harsányi, LELE 8 (5), Kiss Á. 3, PORDÁN 5, Bodó 3, Törő. Csere: Szente (kapus), Rossoni, Dénes, Juhász, Nagy Sz., Iváncsik Á. 1, Schneider 1, Pásztor Á. 1. Vezetőedző: Debre Viktor.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/5.

Edzői nyilatkozatok

Carlos Ortega: – Nehéz találkozó várt ránk, hiszen ma léptünk először pályára a BL-búcsút követően. Az első játékrészben sokat hibáztunk, de a legfontosabb, hogy győzelmünkkel nagy lépést tettünk a finálé felé.

Debre Viktor: – Nem történt meglepetés. Ha nem is a legjobb formájában, de magabiztosan nyert ellenünk a Veszprém. Gratulálunk nekik és készülünk a szerdai visszavágóra.

Galéria
MKB Veszprém KC – Grundfos Tatabánya KC 35:22 (17:12)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.