Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Szépen búcsúzott a Barabás

2013. május 8. 21:06
A megyeszékhely női kézilabdacsapata az idény legsimább győzelmét aratta a vendég Dunaújváros ellen, s hetedikként zárta az NB I-es pontvadászatot.

Utolsó fordulójához érkezett a női kézilabda élvonal középházi rájátszása, amelyben a Dunaújváros látogatott a bakonyi megyeszékhelyre.

A képre kattintva galéria nyílik!

Kapkodva kezdett a Veszprém, ezt kihasználva a mérkőzés elején Bódi és Gera vezetésével a vendégek tudtak meglépni (8. perc: 2:5). A hazaiak – főként védekezésben – rendezték soraikat, a játékrész felénél így már egált mutatott az eredményjelző (6:6). Mátéfi Eszter időkérése után ismét a Fejér megyeiek tudtak meglépni kettővel, a Barabás azonban Takács Bianka főszereplésével – először a találkozón – fordítani tudott (20. perc: 9:8).

Hullámzóvá vált a játék, hiszen kisvártatva ismét az ellenfél került előnybe (11:12), ám a félidő hajrája bravúrosa sikeredett a mieink szempontjából. A sérült Schatzlt támadásban is váltó Pelczéder szépségdíjas találatokkal mattolta Pisák kapust, így együttese négygólos előnnyel vonulhatott pihenőre (16:12).

A lendület a szünet után is megmaradt, a jobbára védekezésben jeleskedő Bárány hatalmas bombáival a meccs kétharmadánál már hat volt a különbség (22:16). A VBKC egyik „gyermekbetegségének” számító második félidei hullámvölgynek ezúttal nyoma sem volt. A kiváló egyéni teljesítmények sorát felvonultató hazai alakulat folyamatosan őrizte hat-hétgólos előnyét (50. perc: 29:22), esélyt sem adva az újvárosiaknak a felzárkózásra. A hajrában egy emberként szurkolt a lelátó, hogy kialakuljon a tízgólos különbség, amit többszöri próbálkozás után az 58. percben sikerült is elérni (34:24).

A veszprémiek az idény legjobb teljesítményét nyújtva múlták felül riválisukat, s csak a Kiskunhalas Fehérváron aratott szoros győzelmének (25:26) köszönhetően maradtak le a hatodik helyről.

A bajnokság tehát véget ért Planéták számára, az idény azonban nem. A gárdára ugyanis még fontos feladat vár a Magyar Kupa veszprémi négyes döntőjében május 25-26-án.

Női kézilabda NB I, rájátszás az 5-8. helyért, 6. (utolsó) forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Dunaújvárosi Kohász KA 34:25 (16:12)
Veszprém
, 300 néző. Vezette: Natkai, Szalay.
Barabás: Vig  – HOSSZU 5, TÓTH G. 5, Planéta 1, Tóth E. 3 (2), Schatzl 2, PELCZÉDER 5. Csere: PÁSZTOR (kapus), TAKÁCS B. 7, BÁRÁNY 6, Kokas, Gulyás, Palotás. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Dunaújváros: Pisák – BÓDI 7 (1), GERA 4, Takács F. 1 (1), Rádl 3, Ferling 2, Berta 3. Csere: Csapó (kapus), Sánta 1, Takács D. 2, Gáspár, Vadász, Kővári 2. Kemény. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

– A bajnokság méltó befejezése volt a mai meccs. Úgy vélem most játszottuk a legsimább mérkőzésünket az idényben. Mindenkinek köszönjük, aki lehetővé tette, hogy ez a fiatal csapat az NB I-ben szerepelhessen – nyilatkozta Róth Kálmán a lefújást követően.

Természetesen a vendégek trénerét, Mátéfi Esztert is szerettük volna megszólaltatni. A korábbi szövetségi kapitány azonban értékelés helyett csak annyit közölt: be kell mennie az öltözőbe, hogy lenyugodjon.

Galéria
Veszprém Barabás Duna Takarék KC – Dunaújvárosi Kohász KA 34:25
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.