Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zenei tehetségeket díjaztak

2013. május 10. 20:30
Naszer Tamara, Farkas Bence és Kocsis Attila vehette át a Csermák-díjat.

A Csermák-díjat Naszer Tamara szolfézs- és gordonka tanszakos, valamint Farkas Bence kürt tanszakos növendék vehette át Kováts Pétertől, a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatójától, a Veszprém Polgárai a Városi Zenedéért Alapítvány alapítójától. 2013 Csermák-díjas tanára Kocsis Attila kürt tanár, aki Porga Gyula polgármestertől, a Csermák Napok zenei fesztivál fővédnökétől. 

Naszer Tamara 8. osztályos cselló tanszakos növendék, szolfézs és hangszeres versenyeken elért kimagasló eredményei alapján vált érdemessé a növendék Csermák - díjra. Az elmúlt években a szombathelyi Sistrum regionális csellóversenyen arany, a pápai csellóversenyen arany és nívódíj és a balatonalmádi kamaraversenyen arany és nívódíj fokozatot ért el. Amellett, hogy rendszeresen indult versenyeken és kimagasló eredménnyel képviselte az iskoláját, 3 évig játszott a Tücsök vonószenekarban, innen egyenes út vezetett a Gárdonyi kamarazenekarba, ahol kiegyensúlyozott teljesítményére mindig lehetett számítani. Az általános iskolában végig kitűnő tanuló volt, felvételt nyert a Lovassy gimnázium matematika és német tagozatára is.

Farkas Bence a Balatonalmádi Magyar – Angol Tannyelvű Gimnázium végzős diákja. Zenei tanulmányait a Csermák Antal Zeneiskolában, Maurer Ágnes tanárnőnél kezdte ütőhangszereken, 2000-ben. Egy év után hangszert váltott, és kürtön kezdett tanulni Kocsis Attilánál. Még ebben a tanévben a Nagyvázsonyban megrendezett megyei kürtversenyen 2. helyezést ért el. A következő tíz évben szintén a verseny győzteseként, kiemelt nívódíjjal térhetett haza minden alkalommal. A 2007-ben megrendezett IX. Országos Kürtversenyen, Kisújszálláson 3. helyezést szerzett. 2010-ben, a X. Országos Kürtversenyen, Kisújszálláson szintén 3. helyezést ért el. 2013-ban végre, kitartó szorgalma és tehetsége elismeréseként a Kisújszálláson megrendezett XI. Országos Kürtverseny győzteseként térhetett haza. 2004-óta a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekarnak, 5 éve a veszprémi Auer Szimfonikus Zenekarnak is oszlopos tagja. Zeneiskolás diákként a kürt tanszakon a fiatalabb generáció előtt mutatott példamutató szorgalma , emberi magatartása miatt vált érdemessé a Csermák-díjra.

Kocsis Attila sok éves, színvonalas szakmai munkáját növendékei lelkesedése és zenei versenyeken elért eredményei igazolják. A nagyvázsonyi megyei kürtversenyen mindig szép számban indultak tanítványai, akik minden korcsoportban rendre elhozták az első helyezéseket, különdíjakat. Növendékeivel kimagasló eredményeket ért el a szombathelyi Sistrum zenei versenyeken, a Nyugat-Dunántúli Rézfúvós Kamarazenei Találkozókon, az I. Regionális Kürt- és Mélyrézfúvós Versenyen, a Balatonalmádi Kamarazenei találkozókon, a pétfürdői Tavaszi Szóló és Kamarazenei Rézfúvós Versenyen is. Öt alkalommal vett részt az országos kürtversenyen Kisújszálláson, ahol tanítványai dobogós helyeken végeztek, ö maga három alkalommal is tanári különdíjjal tért haza. Évek óta szervezi a kádártai és gyulafirátóti óvodákban a hangszerbemutatókat, minden tanévben kürt szakmai napot szervez, melyre Szilágyi Pálma kürtművész, tankönyvíró a meghívott vendég. Munkáját nagy odaadással végzi, tanítványai rajongással szeretik, kollegái tisztelik szakmai elhivatottságát és eredményes tanári munkáját, melyet a Csermák-díj adományozásával ismernek el.

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.