Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Képzőművészeti zsongás

2013. május 12. 22:58
Száztizenhat művész kétszázhatvan alkotását mutatja be a Művészetek Háza Tavaszi Tárlata a Csikász Galériában, Várgalériában és az egykori Piarista Gimnázium termeiben.

A háromévente megrendezésre kerülő tárlatot Porga Gyula polgármester köszöntötte, majd Szűcs Erzsébet a székesfehérvári Városi Képtár-Deák Gyűjtemény igazgatója, a zsűri elnöke az alkotókat és műveiket méltatta megnyitójában.

Szűcs Erzsébet

Érdemes volt türelemmel végighallgattni az ünnepi szóáradatot, mert a kiállítás nem mindennapi élményt nyújtott. Nem mindennapit, hiszen fiatal, idős művészek legújabb alkotásaiban merülhetett el a szépszámú nézőközönség. Érezhető a fotókon, festményeken, grafikákon, plasztikákon és szobrokon a tavaszi sokszínűség, jófajta zsongás, mozgás.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

Ritkán lehet ilyen sokszínű, izgalmas kiállítást látni. Érdemes felkeresni június 22-ig.

Farkas Imre fogadja az elismerést Porga Gyulától

Szűcs Erzsébet művészettörténész, Szemadám György képzőművész, Szabó Tamás szobrászművész alkotta zsűri döntése értelmében a fődíjat Farkas Imre képzőművész kapta. Díjat kapott Gálhidy Péter szobrászművész, Heitler László festőművész, Somody Péter festőművész, Marosi Diána festőművész, Borbély Gábor képzőművész, Verebics Ágnes festőművész, Haszon Ákos képzőművész, Tóth György László képzőművész. Idén Földesi Barnabás festőművész kapta a Művészetek Háza különdíját, az egyéni kiállítás lehetőségét.

Pethő Imre
Cseh Zoltán
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.