Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hősök közöttünk

2013. május 16. 17:46
Öt "átlagember" vehette át a mindennapok hőseinek járó közönségdíjat csütörtökön a Malomkertben.

A Városi Nyilvánosságért Alapítvány kezdeményezésére öt kategóriában három héten át lehetett jelölteket állítani és szavazni a mindennapokhosei.hu weboldalon. A közönségszavazás nyertesei csütörtökön késő délután a História Malomkertben vehették át a díjakat. Az esemény házigazdája Porga Gyula polgármester volt.

Porga Gyula

Köszöntőjében a polgármester kijelentette: különleges esemény a mai, hiszen egy olyan civil kezdeményezésről van szó, ami részvételre szólította fel az átlag veszprémieket, az ő kezükbe helyezte a döntést. A kitüntetettek is átlagemberek, így bátran kijelenthetjük, hogy ma a veszprémi átlagpolgárok ünnepelnek. A díjazottak minták lehetnek számunkra, nem csak az átlag veszprémiek számára, hanem a vezetőknek is, hiszen nemcsak helytállnak, de a hivatásukat meg is élik. Nem vezetői kitüntetést kapnak, hanem a közösség elismerését érdemelték ki, és ez sokkal nagyobb jutalom, mint a vezetőktől kapott szép szavak. A közösség ereje abban rejlik – fogalmazott a polgármester -, hogy a mindennapokban hogyan állunk helyt, és ezt a teljesítményt el is ismerjük, és vannak olyanok, akik méltók erre az elismerésre.

Mihalovics Péter

Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Program miniszteri biztosa, az est fővédnöke elmondta: amikor az emberek hősökre gondolnak, akkor a világcsúcsot megdöntő sportoló, a hazájáért harcoló honvéd képe jelenik meg előttük. A mindennapok hősei viszont azok, akik úgy végzik a munkájukat, hogy saját szempontjaik elé helyezik mások érdekeit. Fontos, hogy találjunk olyan hivatást, amit életünk végéig hűen tudunk szolgálni. A mai díjazottak olyan hivatást választottak, amelyben mások segítését tűzték ki céljukul. A kezdeményezés azért is példa értékű, mert fiatalok indították el, számukra fontos, hogy olyan példa álljon előttük, akikre felnézhetnek, akiket követhetnek. Azok, akiknek a munkáját ma a Közigazgatási- és Igazságügyi Minisztérium támogatásával elismerjük - fogalmazott a veszprémi képviselő -, példát mutatnak elhivatottságból, elkötelezettségből, kitartásból az egyre nehezedő munkakörülmények között is.

A díjazottak: Horváth András, Rácz Zsuzsanna, dr. Szoboszlai András, Husztiné Farkas Katalin, Szalay Zsolt

A díjat Horváth András rendőr, Szalay Zsolt tűzoltó, dr. Szoboszlai András mentőorvos, baleseti sebész, Husztiné Farkas Katalin szociális munkás és Rácz Zsuzsanna tanár vehette át. A díjazottakat jövő héten részletesen is bemutatjuk a Vehiren.

Schöngrundtner Tamás
Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.