Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 19. Emília
Veszprém
26°C
2024. július 19. Emília
Veszprém
26°C

Iskolások alkotásaiból nyílt kiállítás

2013. május 16. 20:55
A Hriszto Botev Általános Iskola és a felsőörsi Malomvölgy Általános iskola tanulóinak nyílt kiállítása csütörtökön a Veszprémi Művelődési Központban.

Mosonyi Emese mindkét iskolában vezet kreatív szakköröket, a kiállítás darabjait az ő tanítványainak köszönhetjük. A megnyitón elmondta, mindig öröm egy ilyen tárlat, hiszen a gyerekek alkotásai a falra kerülnek, ez pedig büszkeséggel tölti el őt is, és a szülőket is.

Megtudhattuk, a szakkörökön a gyermekek foglalkoztak mexikói hangulattal, Picasso képeivel és a nagyvárosokkal. Ezekben a témákban születtek meg az alkotások, amelyek május 28-ig lesznek megtekinthetők a VMK-ban.

Úgy tűnik, nemcsak a szülők értékelik a gyerekek képeit, jelentette ki Mosonyi Emese. Kifejtette, Imréné Sebestyén Margit, az Apáczai Kiadó szerzője is felfedezte az alkotásokat, így azok egy része be is került a szeptemberben érkező ötödikes tankönyvekbe.

A rendezvényen Nagy Fanni, 3. osztályos tanuló adott elő egy népdalt.

Horák János
további cikkek
José Cura és a tanításai VeszprémFest José Cura és a tanításai A VeszprémFest szerdai napján José Cura argentin operaénekes lépett a História Kert színpadjára. Napjaink egyik legfoglalkoztatottabb művésze, akinek jelenléte némiképp nosztalgiával is szolgálhatott, hiszen 2004-ben az ő fellépésével indult útjának a VeszprémFest, azt követően pedig 2010-ben és 2018-ban is színpadra állt. A szerdai operaest nem csupán egy fellépés volt, amely zenei elemekből tevődött össze, hanem akaratlanul is valódi tanítást prezentált az argentin operacsillag. tegnap 13:49 Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  2024. július 16. 14:15 A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A 2023-as első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli inotai hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az Erste támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot is hirdet. 2024. július 16. 22:02 Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Gyárkert Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Veszprém kártya-tulajdonosok kedden délelőtt 10 órától válthatnak jegyet a koncertre, a többiek csütörtöktől csak. 2024. július 15. 12:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.