Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zirci cselgáncs sikerek Szlovákiában

2008. november 14. 18:28 // Forrás: Hubert Franciska - Zirci Judósok Szülői Támogató Klubja
Nyolc ország több mint négyszáz versenyzője mérte össze erejét a galántai nemzetközi dzsúdó versenyen november 8-án. A Zirc VSE ifjú versenyzői ezúttal is kitettek magukért, szép eredményeket, s fényesen csillogó érmeket szállították északi szomszédainktól.
A zirci és a galántai klubot több éves múltra visszatekintő, aktív baráti kapcsolat fűzi egymáshoz. Az év első negyedében a galántai versenyzőket fogadták a bakonyiak, az őszi szezonban pedig a zirciek látogattak el Szlovákiába. A két ország között fennálló nemzetközi feszültség miatt a sportolók, edzőik és szülőik kíséretében felemás érzésekkel keltek útra. Ám a vendéglátók figyelmes és kedves hozzáállása feledtette a feszültséget. A verseny szervezése és lebonyolítása – az olykor megkérdőjelezhető bírói ítéletek ellenére is – magas színvonalú volt, megfelelt a sportág szellemiségének.

A rendezvényen nyolc ország versenyzői vettek részt, több mint négyszáz dzsudoka mérte össze tudását a tatamikon. A meghívott magyar klubok közül is kiemelkedett a zirciek teljesítménye. A lányok közül, Diák „A” 44 kg-os súlykategóriában Németh Anna aranyérmet szerzett. Vincze Botond heroikus küzdelemben – bírói ítélet alapján – a serdülök 50 kg-os súlykategóriájában 2. helyezést ért el, míg ifi kategóriában a bírók sem tudták elvenni tőle a megérdemelt aranyérmet. Diák „A” fiú 50 kg-os súlykategóriában Tóth Dávid lépett harmadikként a dobogóra. Diák „C” fiú 30 kg-os súlykategóriában Bicski Ádám bronzéremmel tért haza. Pontszerzők voltak még Vincze Balázs 5. hellyel, és Nyári Álmos 7. helyezésével.

A versenyzőket a zirci klub vezetői, Vincze Ferenc és Vincze Lajos 1 DAN-os edzők készítették fel.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.