Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Programok a hosszú hétvégén

2013. május 17. 10:35
Pünkösdi ramazuri a veszprémi állatkertben, eljegyzés Badacsonyban, reformkor Füreden és bortúra a Nivegy-völgyben - ez a hosszú hétvége kínálatának java megyénkben.

Pünkösdi ramazuri az állatkertben

Pünkösdvasárnap a veszprémi állatkert szórakoztató családi programokkal várja a látogatókat. A Csimpánzvilág mellett egyedi játékokból álló külső játéktér várja a gyerkőcöket, a családok pedig szafari témájú kalandtúrán vehetnek részt a Ramazuri Bábszínházzal. Az állatkert-barátok nagy örömére hétvégétől újra látogatható lesz a gyűrűsfarkú makikat bemutató maki ösvény, ahol az állatok közt sétálva különleges élményben lehet része a látogatóknak.

Színház, felolvasás, reformkori séta Füreden

Pénteken 17 órakor a Kisfaludy galériában a hivatalos megnyitó után Rejtő Jenő Szabad a vásár című bohózatát adja elő a Lóczy Diákszínpad. Szombaton 11-kor a Vaszary Villában a Pilvax Irodalmi Kávéházban felolvasás kezdődik a reformkor magyar költőinek műveiből. A gyerekeknek Jókai a közösségi ház elől délelőtt emléktúra indul, amely 14 órára a Kisfaludy színpadhoz érkezik, ahol vetélkedők, kézműves foglalkozások lesznek.  Délután reformkori sétára indulhatnak a látogatók Laborfalvi Rózával és Jókai Mórral, közreműködik Trokán Anna színművész, a sétát Praznovszky Mihály irodalomtörténész vezeti. Pünkösdvasárnap 11-kor a Kisfaludy színpadon folytatódik a  Kisfaludy Színház Mesekastély-sorozata Paprika Jancsi történeteivel. Fél egykor a Vitorlás Étteremben Pörköltészet címmel a Kisfaludy Színház irodalmi produkciója veszi kezdetét, háromkor a Nobel-díjasok ligetében emlékfát ültetnek a világ élvonalába tartozó magyar agykutatás tiszteletére, négykor a Vaszary Villában pedig irodalmi beszélgetés lesz agykutatókkal. A Kisfaludy színpadon a Sforzato Rézfúvós Kvartett koncertjével zárul a vasárnapi program. Pünkösdhétfőn, május 20-án 10 órakor a Vaszary Villában folytatódik a Pilvax Irodalmi Kávéház, ötkor a Kisfaludy galériában Petőfi Sándor A helység kalapácsa című hőskölteményét Besenczi Árpád Jászai-díjas színművész adja elő.

Pünkösdi eljegyzésre várják a szerelmespárokat Badacsonyba

Fiatal párokat vár Badacsonyba a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, hogy a Rózsakő-legenda alapján ott jegyezzék el egymást, és vendégeikkel koccintsanak az erre az alkalomra készített eljegyzési borral; jelentkezni péntekig lehet. Az említett kő nevét Szegedy Rózáról kapta, aki szerelmével, Kisfaludy Sándorral üldögélt ott. Ebből született a legenda, amely szerint ha egy leány meg egy legény ráül a kőre, háttal a Balatonnak, egymás kezét fogva, még abban az évben egymáséi lesznek, összeházasodnak. A szerelmespárok vasárnap délelőtt lovas kocsikkal elindulnak a Rózsakőhöz, hogy ott eljegyezzék egymást, 11-kor a jegyespárokat a bazalttemplomnál köszöntik Badacsonytomajon. A helyi plébános áldása után pünkösdi menet indul lovas kocsikkal.

Nyitott pincék várják a látogatókat a Balaton-felvidéki Nivegy-völgyben

A Balaton-felvidéki borúton öt-hat éve tartanak hasonló rendezvényeket,idén több mint 10 pincészettel és több vendéglátóhellyel. A program gyertyafényes vacsorával kezdődik pénteken a résztvevő pincészeteknél, majd szombaton a Szent Antal Pincészetnél folytatódik főzőversennyel, gyerekprogramokkal, néptánccal és más szórakoztató műsorokkal.  Szombaton és vasárnap rendszeresen közlekedő kisvonat és busz járja a pincéket; a járatok hétfőn nem közlekednek, de a pincék nyitva tartanak és gyalogszerrel is megközelíthetők. A Nyitott Pince Napok célja, hogy a borvidékek megismerése mellett a közvetlen emberi kapcsolatokat is ápolja.

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.