Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szegeden koronázták meg a Veszprémet!

2013. május 21. 20:29
Az MKB Veszprém 26:24-re nyert Szegeden, így zsinórban hatodszor, összesítésben huszonegyedszer lett bajnok.

Második ütközetéhez érkezett a férfi kézilabda élvonal döntője, amelyben a múlt szombati kiütéses sikerével 1-0-ra vezető Veszprém Szegedre látogatott. A kiírás értelmében az újabb bakonyi győzelem bajnoki címet ígért, míg a Tisza-parti siker egy harmadik, szintén veszprémi felvonással kecsegtetett.

A hazaiak csapatkaptánya, Vadkerti Attila felépült vírusos betegségéből, így a szegediek teljes kerettel várták az összecsapást. Közülük többen utoljára léptek pályára az újszegedi sportcsarnok közönsége előtt, hiszen Skaliczki László edző mellett Antonio Pribanic, Buday Dániel, Nagy Norbert és Rajko Prodanovic is távozik az idény végén. Utóbbi – bár az MKB-nál még nem erősítették meg – éppen a mieinkhez tart. Carlos Ortega a vádli sérülés után lábadozó Mirko Alilovic és a négy nappal ezelőtt megsérült Chema Rodriguez szolgálataira sem számíthatott (bár utóbbi a kispadon helyet foglalhatott).

MTI Fotó: Kovács Anikó

A főként védekezésben jeleskedő Blazevic jó lövése adta meg a meccs alaphangját, amelyre Ugalde válaszolt. A spanyol balszélsőt előre tolva nyitott védekezéssel rukkolt elő a címvédő, amely láthatóan megfogta a házigazdát. Iváncsik Tamás büntetőjével a vezetést is megszerezte a vendég alakulat, Mikler védéseinek köszönhetően azonban mégsem sikerült meglépni, sőt Larholm – szintén hetesből – egyenlített (8. perc: 2:2). Sulic kiskiállítása után Gulyás emberhátrányban is eredményes volt, majd vészkapussal támadva Nagy László talált be. Iváncsik Tamás újabb büntetőjével pedig már három volt közte. A Tisza-partiak is rendezték hátsó alakzatukat, amely mögött Mikler több bravúrt is bemutatott, elől pedig Sulc és Blazevic duplázott (17. perc: 6:5).

Jamali öt perc után jegyzett veszprémi gólt, Blazevic remeklésének köszönhetően azonban a játékrész kétharmadánál is a hazaiaknál volt az előny (8:7). Sulic második kétperces büntetése után ismét az övéinek sikerült meglépni, az őt váltó Oneto révén ismét kettő volt közte. Öttel a szünet előtt Sulc csökkentette egyre a különbséget, amelyre 3:0-s szériával válaszolt a Veszprém (28. perc: 9:13).  Fazekas remekelt, a különbség pedig már nem változott a félidőt jelző sípszóig, a felek 11:15-ös állásnál mehettek pihenőre.

MTI Fotó: Kovács Anikó

Blazevic lövést, Iváncsik Tamás pedig hétméterest hibázott a térfélcsere után, majd Schuchot, illetve Czinát küldték ki két percre a játékvezetők. A 37. percben is őrizte négygólos előnyét az Ortega-csapat (14:18), amikor óriási hajrába kezdtek a Csongrád megyeiek. Közönsége nagyszerű buzdítását élvezve – Buday vezetésével – a meccs háromnegyedére utolérte ellenfelét a Pick (18:18).

Császár nyolcperces gólcsöndet tört meg, együttese pedig 4:0-val válaszolt a 0:4-re. Ám a szegediek ekkor sem adták fel, s öttel a vége előtt feljöttek 21:23-ra, teljesen nyílttá téve a találkozót. Ekkor Laluska is feliratkozott a gólszerzők közé, Zubai kisbüntetése után pedig Ancsin és Larholm is a hálóba lőtt emberhátrányban (57. perc: 23:24). Az utolsó percben is a mieink mentek eggyel, Prodanovic elpuskázta az egyenlítése lehetőséget, a túloldalon viszont Ugalde nem rontott (24:26).

Győzelmével sorozatban hatodszor, összesítésben pedig huszonegyedszer lett bajnok a veszprémi kézilabdacsapat. A lefújás után spontán fieszta tört ki az újszegedi sportcsarnokban, folyt a pezsgő, a több száz fős bakonyi szurkolótábor ünneplése mellett került Nagy Lászlóék nyakába az aranyérem és a kezekbe a bajnoki trófea. AZ MKB VKC a sikernek köszönhetően a következő idényben – egyedüli magyar férfi együttesként – indulhat a Bajnokok Ligájában.

MTI Fotó: Kovács Anikó

Férfi kézilabda NB I, döntő, 2. mérkőzés:
Pick Szeged–MKB Veszprém KC 24:26 (11:15)
Újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Szeged: MIKLER– Prodanovic 1, Ancsin 3, Czina, BLAZEVIC6, Zubai, Kekezovic. Csere: Tatai (kapus), SULC 4, Larholm 3 (2), Balogh, Pribanic 2, Vadkerti, Buday 4 (3), Lasica 1, Vezetőedző: Sklaiczki László.
Veszprém: FAZEKAS– Gulyás 2, NAGY L. 3, Sulic 1, Császár 2, Terzic 1, UGALDE5. Csere: Borbély (kapus), Schuch, IVÁNCSIK T. 6 (5), Iváncsik G. 1, Oneto 2, Laluska 1, Jamali 2. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 7/5, ill. 7/5.
Piros lap: Sulic (60.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0, a Veszprém javára.

A bajnokcsapat tagjai: Mirko Alilovic, Borbély Ádám, Császár Gábor, Iman Jamali, Fazekas Nándor, Gulyás Péter, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Laluska Balázs, Nagy László, Marco Oneto, Zivan Pesic, Chema Rodríguez, Renato Sulic, Schuch Timuzsin, Mirsad Terzic, Cristian Ugalde, edző: Carlos Ortega.

Nyilatkozatok a mérkőzést közvetítő Sport Klub tévének

Skaliczki László: – Ahogy egész évben, ma is a rutin hiányzott a sikerhez. Ötven másodperccel a vége előtt nem szabadott volna ilyen hibákat véteni, taktikusabban kellett volna játszani. Sajnálom a vereséget, de gratulálok a veszprémieknek az egész éves munkájukért. Ellenfelünknek jobb kerete van és megérdemelten nyerte a bajnoki címet.

Fazekas Nándor: – Új csapattal vágtunk neki ebben az évben, jó irányba tartunk, de vannak még javítanivalók. Otthon simán nyertünk, de tudtuk, hogy Szegeden nehéz lesz, mivel odahaza nagyon erős a Pick, ilyen meccsre számítottunk. Ma a Pick is nyerhetett volna, fej-fej mellett haladtunk, de a valamivel jobb és szerencsésebb csapat győzött.

Nagy László: – Nehéz találkozón vagyunk túl, de erre is számítottunk. Hosszú idényen vagyunk túl, mindkét csapat nagy elfáradt, ezért megváltás a mai sikerünk. Az első meccsen sokkal jobbak, ma szerencsésebbek voltunk. Boldog vagyok Veszprémben, jó döntés volt hazatérni. Most egy kis pihenő jön, majd a válogatottra koncentrálunk. Keményen dolgozunk Veszprémben, a következő szezonban szeretnénk bejutni a legjobb négy közé a BL-ben.

Császár Gábor: – Fáradtak voltunk, de éreztük, hogy végig tudjuk csinálni. Nem tudom, mit hoz a jövő, lehet, hogy csak egy kiruccanás lesz a párizsi szereplésem. Megnézem, hogy mi van odakint és hazajövök, de nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a fantasztikus mérkőzésnek.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.