Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A jövő a kezünkben

2013. május 23. 22:29
A HM Verga Zrt. közjóléti beruházásairól kaphattak információt a sajtó képviselői csütörtökön a városházán.

A projektismertetőt Porga Gyula polgármester nyitotta, aki méltatta a HM Verga Zrt-t hatalmas társadalmi szerepvállalása miatt. Elmondta, a cég nem csupán az önkormányzat mellé áll, hanem számíthatnak rá a civil szervezetek is. A polgármester közölte, rengeteg fejlesztés zajlott Veszprémben és a térségében is a HM Verga Zrt. jóvoltából, emellett fontos szerepük van a turizmus elősegítésében is.

dr. Navracsics Tibor

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kijelentette, büszke arra, hogy ennek a térségnek lehet a képviselője, hiszen itt a felelősen gazdálkodó önkormányzatok mellett egy példamutató állami cég is található. A politikus közölte, a HM Verga Zrt. komolyan veszi azt a feladatát, hogy a közjót kell szolgálnia. Erre remek példa a családok átmeneti otthonában történt ételosztás, vagy a rászorulóknak juttatott tűzifa – idézte fel a miniszterelnök-helyettes. Hozzátette, a cég ezek mellett most a turizmust is támogatja, gazdagítja a térséget, és vele együtt az egész országot.

Tengerdi Győző, a HM Verga Zrt. vezérigazgatója megköszönte mindenkinek a támogatást és segítséget, majd elkezdte a projektismertetőt. Elmondta, a cég nyereséget termelt, amit aztán a közjólétbe szeretnének költeni. Hangsúlyozta, rendkívül fontosnak tartják az erdő kinyitását az emberek számára, valamint az újabb generációkat is szeretnék természetközeliségre nevelni.

Tengerdi Győző

Elhangzott, idén eddig két rajzversenyt szerveztek, emellett pedig megtisztították a veszprémi Panoráma utat. Megtudhattuk, lesznek felújítások a pintérhegyi parkerdőben, a szarvaskúti és ámos-hegyi tanösvény mentén, valamint megszervezik a vadászati kultúra napját is, kilátókat építenek és újítanak fel a Kab hegyen, Várpalota és Lókút környékén. Alsóperén létrehoznak egy vadászkápolnát és egy erdei iskolát is, továbbá elkészítik a Rovaniemi lépcsőt, ami a Séd völgyből vezet majd fel a Gulyadombra – sorolta az igazgató.

Tengerdi Győző elmondta, fontosnak tartja ezeket a fejlesztéseket, hiszen ezek közelebb hozzák az embereket az erdőhöz. A gyermekek, akik erdei iskolai programban, vagy természetről szóló rajzversenyen vettek részt nem dobálják majd el a szemetet, és tisztelik környezetünket. Ezért is kapta a projekt „a jövő a kezünkben ” elnevezést – jelentette ki az igazgató.

Horák János

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.