Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Miből lesz a hungarikum?

2013. május 24. 20:17
Veszprémbe is megérkezett pénteken a Hungarikum Bizottság által szervezett, nemzeti értékekről szóló szakmai konferenciasorozat.

A rendezvény célja, hogy a Hungarikum Bizottság titkársága módszertani útmutatást adjon a települési és megyei értéktár bizottságok felállításához, a gyűjtőmunkához, és a Magyar értéktár létrehozásához.

Dr. Horváth Zsolt, országgyűlési képviselő elmondta, már 2009 óta foglalkozik a nemzeti értékek megőrzésével. Jó értelemben vett társadalmi vita formájában határozták végül meg, hogy mik tartoznak az értékek közé. A politikus elmondta, rengeteg pozitív tapasztalatot szerzett a kezdeményezés kapcsán. Sok fiatal segít önkéntes módon az értékek felderítésében és megőrzésében. A kezdeményezésnek azóta már saját weboldala és youtube csatornája van, valamint megjelentek a legnagyobb közösségi oldalon is.

Gyaraky Zoltán, a Hungarikum Bizottság titkára előadásában arról a folyamatról beszélt, ami során valami nemzeti értékké, majd jobb esetben hungarikummá is válhat.  Nemzeti értékek rendszerezéséről szóló törvényről Zobor Enikő tartott előadást, a Nemzeti Művelődési Intézet által szervezendő értéktárakat pedig Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója mutatta be.

Horák János

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.