Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rock a színpadon

2013. május 25. 22:47 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Május 28-án, kedden este hét órakor a rock veszi át a főszerepet a Veszprémi Petőfi Színház színpadán: Keresztes Ildikó ad nagyszabású koncertet zenekarával együtt. A művésznő számos meglepetéssel készül, saját dalai mellett az általa nagyra tartott előadók, így többek között Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, az LGT, Tina Turner és az AC/DC slágerei t is elénekli.

Keresztes Ildikó kétszeres EMeRTon-díjas és dupla aranylemezes magyar rockénekesnő, előadóművész, színművésznő nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a Veszprémi Petőfi Színházban koncertezhet. Műsora összeállításában elsősorban a közönség vezérelte, nekik szeretne kedveskedni a dalokkal, melyekben saját lelkét, érzelmeit, gondolatait is megmutatja, miközben a pályafutása során oly meghatározó előadók, zenekarok előtt is tiszteleg.

− Nem udvariaskodás, de tényleg nagy megtiszteltetés és öröm számomra a Veszprémi Petőfi Színházban fellépni. Sokféle helyen koncerteztem már, de egy színházban énekelni számomra mindig különleges, ünnepi alkalom – nyilatkozta az énekesnő. Keresztes Ildikó sokáig játszott színésznőként a Soproni Petőfi Színházban, ahol egyszer már adott egy színházi koncertet. Nem tudta, hogyan reagálnak majd a nézők arra, hogy egy-egy rock szám is felcsendül a színpadon, de a közönség végül állótapssal jutalmazta.

Azóta több év is eltelt, és amikor Oberfrank Pál – akivel a művésznő jó barátságot ápol – meghívta Veszprémbe koncertezni, azonnal igent mondott.

− Nagyon tisztelem a színház világát, számomra a színpad szent hely, a függöny előtti és azon túli világ, az egész csodálatos és elmondhatatlan légköre mindig lenyűgöz. Alapvetően rockénekeses vagyok, szeretem a keményebb hangzást, ám ennek a műfajnak is vannak finom árnyalatai, amelyek minden korosztály számára tartogatnak ismert dalokat.

Keresztes Ildikónak eddig öt lemeze jelent meg, a koncerten biztosan számíthatnak rá a nézők, hogy számos dal felcsendül majd az albumokról. Emellett több feldolgozással is készül az énekesnő, többek között V'Moto-Rock, LGT, Cserháti Zsuzsa, Koncz Zsuzsa, Máté Péter számokkal, amikről elárulta, a felnövekvő generáció néha már azt hiszi, az ő dalai. „Megható érzés, de számomra ez mindig csak a tiszteletről, szeretetről szólhat, mert nekem ezek az előadók, zenekarok meghatározták az életem, a pályafutásom. Emiatt is játszunk majd valószínűleg Tina Turnertől és az AC/DC-től is slágereket, ám mellettük a Boldogság, gyere haza című kedvenc dalom sem maradhat ki a műsorból. Szeretem Veszprémet, az X-Faktor és a Vastag testvérek miatt baráti szálak is kötnek a városhoz. Nagyon szeretnék a veszprémi nézőknek egy igazi jó bulit, egy szép, maradandó színházi koncertet adni” - mondta Keresztes Ildikó.

Bertalan Melinda
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.