Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C

Mindennapok hősei: Husztiné Farkas Katalin

2013. május 25. 22:48
Husztiné Farkas Katalin Ózdon született 1966. április 24-én.

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán idén végeztem szociális munkásként. Amit korábban tanultam egy sajnálatos egészségügyi probléma miatt nem tudtam folytatni, ezért más pályára kellett irányítani az életemet.

Véletlenül kerültem a szociális munkás szakirányra, de hálás vagyok a gondviselésnek, hogy oda rendelt. Úgy érzem, egész életemben ezzel akartam foglalkozni, sőt, ezt is tettem, de a képesítést csak most szereztem meg hozzá. Nagyon örülök, hogy így alakult, rengeteget kaptam ettől a szaktól a tanulmányaim folyamán. A főiskola elkezdése óta folyamatosan dolgozom, mint önkéntes szociális munkás, ahol csak lehetett kipróbáltam, hogy mit tudok tenni, mit lehet megtanulni.

A legszívesebben iskolai szociális munkásként helyezkednék el, de hivatalosan ilyen formában még nem lehet segíteni a pedagógusok munkáját, de ezzel együtt kitartok amellett, hogy az ifjúsággal foglalkozzak. Csak az ő segítségükkel javíthatunk a jövőnkön.

Fontosnak tartom még  a kultúrák és a generációk közötti átjárhatóságot, a közöttük lévő kapcsolat építése, színesítése csodálatos dolgokat rejt magában.

A szociális munka minden pillanata gyönyörű, nem lehet egyet kiemelni. Amikor emberekkel kerülök kapcsolatba, megjelenik arcukon a remény pillanata, az öröm mosolya. Ezért dolgozom, hogy a társadalmi jólét kiteljesülhessen.

vehir.hu
további cikkek
Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. tegnap 14:40 Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter portálunknak nyilatkozott a csütörtöki szlovákiai merényletről, amikor az utcán egy politikai aktivista meglőtte Robert Ficó miniszterelnököt. tegnap 13:16 Újra megrendezik a civil napot Újra megrendezik a civil napot A tavaly a Gyárkertben megrendezett, Európa Kulturális Fővárosa programsorozat által támogatott civil napot óriási érdeklődés övezte. A lelkesedés az idén sem hagyott alább, a civil szervezetek közösen egy újabb élménydús napra hívják az érdeklődőket, most az Erzsébet Ligetbe.   tegnap 14:48 Stabilizálták Robert Fico állapotát Stabilizálták Robert Fico állapotát Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico szlovák kormányfő állapota a műtét után - jelentette be Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a besztercebányai kórházban csütörtökön. tegnap 9:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.