Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nemzeti összetartozás napja a múzeumban

2013. június 2. 22:27 // Forrás: Laczkó Dezső Múzeum
2013. június 4-én, kedden 16.30-kor a nemzeti összetartozás napja alkalmából két előadással várja kedves vendégeit a Laczkó Dezső Múzeum.

Program:
Limbacher Gábor múzeumigazgató: Hazaszeretet, magyarságtudat, Trianon
Rainer Pál történész muzeológus: A veszprémi 31-es honvédek nyomában a Kárpátokban és Galíciában

„A nemzeti összetartozás napja az 1920. június 4-én Magyarország szétdarabolásáról Trianonban hozott nagyhatalmi döntés emléknapja. Egészséges ember egész-séges nemzetben képes teljes életet élni. A Szent István-i Magyarország nemcsak terület, nemcsak közigazgatás, nemcsak településhálózat, nemcsak gazdasági, társadalmi szövet, hanem az égiekre, az Örökkévalóra végrendeletileg hagyományozott spirituális egység és valóság is. Patrona Regni Hungariae birtoka... Ez egyfajta egzisztenciális szétszakíthatatlanságot és pozitív jövőképet is jelent a Kárpát-medence és a magyarság számára. Felelősséget is. Hazaszeretet, magyarságtudat, Trianon e határtalan perspektívában kerül történeti, néprajzi vizsgálatra és bemutatásra.”

Helyszín: Laczkó Dezső Múzeum
8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.

vehir.hu
további cikkek
Farkasgyepű-Bakonybél között fut az Év Erdei Kerékpárútja Farkasgyepű-Bakonybél között fut az Év Erdei Kerékpárútja Rekord részvétel mellett ért véget az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) pályázata, amelyben Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját lehetett megválasztani, immár negyedik alkalommal. A nagyközönség öt, döntőbe került útvonal egyikére adhatta le szavazatát. Az útvonalakon közösségi tekerések is voltak. ma 11:23 Navracsics Tibor: adottak a feltételek a központi és a helyi hatalom szövetségéhez Navracsics Tibor: adottak a feltételek a központi és a helyi hatalom szövetségéhez A demokratikusan választott önkormányzatok rendszerében 35 év alatt megteremtődtek a feltételei egy olyan felfogásnak, hogy a központi hatalom és a helyi hatalom szövetségese legyen egymásnak – hangsúlyozta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Székesfehérváron, a helyi önkormányzatok napja alkalmából rendezett hétfői ünnepségen. ma 9:36 Orbán Viktor: új gazdaságpolitikára van szükség Orbán Viktor: új gazdaságpolitikára van szükség A jövőben új gazdaságpolitikára és új gazdasági megoldásokra is szükség lesz, ha gazdasági sikereket akarunk elérni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben hétfőn napirend előtt. tegnap 14:57 Szóbeszéd helyett a tények a Szabadság tér átalakításáról Millenniumi emlékmű Szóbeszéd helyett a tények a Szabadság tér átalakításáról Javában dolgoznak a munkagépek a Szabadság tér átalakításán, ahol már elhelyezték a millenniumi emlékművet, nem kis vita után. A veszprémi közbeszédben viszont több egymásnak ellentmondó hír is kering arról, hogy pontosan hogyan is fog kinézni a tér az átalakítás után, valamint, hogy mennyi közpénzt emésztett fel a szoboráthelyezés és a térfelújítás. Utánajártunk ezeknek a számoknak, a képlet pedig csupán annyira bonyolult, mint egy Exel-tábla, amin két oszlop van. ma 11:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.