Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

FTC és PLER: külön utakon

2013. június 5. 10:59 // Forrás: MTI
Megszűnik a fúziós együttműködés az FTC és a PLER férfi kézilabda-szakosztályai között.

A két fél, valamint a zöld-fehér klub közös, szerdai közleménye úgy fogalmaz, hogy "a két, szakmailag kimagasló és tartalmas esztendő után a felek közös szándéka alapján a fúziós együttműködést megszüntetik". A PLER csapata továbbra is az első osztályban játszik, míg az FTC az NB I/B-ben kezdi meg a szezont, a tervek szerint saját utánpótlására támaszkodva. Amint az írásban jelzik: "az FTC és a PLER kézilabda-szakosztálya az elmúlt években már megszokott kiváló munkakapcsolatot tartja fenn a jövőben is."

Megszűnik a fúzió a fővárosi klubok között (archív fotó)

A két szakosztály 2011-ben egyesült azzal a céllal, hogy együtt nagyobb eséllyel tartsák életben a fővárosi férfi kézilabdasportot, legalábbis az élvonal szintjén.

Az együttműködés előtt, a 2009/10-es idényben a PLER az ötödik, az FTC a kilencedik, míg a 2010/11-es évadban az FTC a harmadik, a PLER pedig a nyolcadik volt. Az első közös szezonban (2011/12) az FTC-PLER - mint egyetlen fővárosi NB I-es gárda - a hetedik, a legutóbbi kiírásban pedig az ötödik lett.

Horváth István, az FTC-PLER szakosztály-igazgatója az MTI-nek elmondta: a PLER-nek - mint ahogy a közös csapatnak is - Zsiga Gyula, az FTC-nek Adorján Gábor lesz a vezetőedzője.

vehir.hu
Melczer Zsolt
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.