Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nemzetközi kapcsolatokat ápol a Kabóca

2013. június 6. 10:38 // Forrás: Kabóca Bábszínház
A Kabóca Bábszínház 2013. június 5-ei sajtótájékoztatóján a színház külföldi szerepléseiről, az idei évadban megvalósult nemzetközi koprodukcióban létrejött előadásokról, és a június 15-16-án megrendezendő Kabóciádé Családi Fesztiválról esett szó.

A színház nemzetközileg is nagysikerű előadását, a Ha Dedét, egy belgiumi turné keretén belül százötvenedszerre játszotta a vendégművészként közreműködő Kiss Erzsi, és a bábszínház vezetőszínésze, Futó Ákos. A produkció a két évvel ezelőtti bemutatója óta már tíz ország tizenhat nemzetközi fesztiválján aratott sikert. Az előadás rendezője, Karel Van Ransbeeck idén is visszatért a színházba, hogy megrendezze Gomboló című előadását. A darab létrejöttét a Small size – big citizens nemzetközi alapítvány támogatta, így a társulatnak a magyarországi bemutató után alkalma nyílt egy nemzetközi premiert is megrendezni Limogesban, a Kaolin és Barbotine fesztiválon. A bábszínház 2012/13-as évadjának utolsó bemutatója a Teremtésmese című előadás, mely a parasztbiblia szellemes történeteit meséli el a gyerekeknek zenével és humorral fűszerezve. Az Árgyélus Polgári Társulással együttműködésben készült előadás alkotója és előadója Écsi Gyöngyi, aki már sokadszorra jár a színházban vendégként, ismerős számára a veszprémi közönség.

Születésnapját ünnepli idén az évadzáró Kabóciádé Családi Fesztivál, és egyben huszadik évfordulóját is. Ennek köszönhető az ünnepi tematika: a fesztivál ideje alatt 20 féle játszóházas foglalkozást tartanak majd a gyerekeknek, lesz tortaszelés az idén is megrendezésre kerülő éjszakai kalandtúra előtt, és a Kabóca Barátok is különleges programokkal ajándékozzák meg az érdeklődőket. Alkalmunk lesz játszani Gopcsa Katalin művészettörténésszel, vagy mesét mondani Somody Zsuzsával, a gyermekek körében kedvelt Kukkantó című televíziós gyermekmagazin szerkesztő-műsorvezetőjével. A fesztivál vendége lesz a győri Vaskakas Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, de a kisebb családi színházak is helyet kapnak a műsoron a Bábakalács szereplésével. Rosszidő esetén a Királyi párral együtt költözünk a szabadtéri helyszínről a színház megszokott játszóhelyére, a volt Hemo épületébe.

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.