Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Könnyek és nevetés – a legenda elbúcsúzott

2013. június 9. 18:56
Egy felejthetetlen délután: Perez Carlos tizenkét góllal búcsúzott el a világválogatottat legyőző MKB Veszprémtől. 10-es számú mezét visszavonultatták.

Tizennégyszeres magyar bajnok, tizenkétszeres Magyar Kupa-győztes, KEK-győzes, BL-döntős a Veszprémmel, a magyar válogatott színeiben kétszeres olimpiai negyedik, vb-gólkirály – a bakonyi megyeszékhelytől tizenhat (!) esztendő után búcsúzó Perez Carlos kiemelkedő sikerei számokban és trófeákban. Elképesztő szerénység, a sportág iránti alázat és rendíthetetlen klubhűség – ezek pedig azok az emberi tulajdonságok, amelyek Csárlit – páratlan fizikai adottságai mellett – a klub ikonjává, a bakonyi szurkolók egyik legnagyobb kedvencévé emelték.

A képre kattintva galéria nyílik!

A klub a 41 esztendős sportoló érdemeihez méltó búcsúmérkőzést, illetve ahhoz dukáló körítést varázsolt a Veszprém Arénába vasárnap délután. Bár a világválogatott eredetileg bejelentett névsorából többen nem érkeztek meg a találkozóra, így is igazi sztárparádét láthatott a kilátogató ötezer néző. Az olimpiai- és világbajnokok extraklasszisok közül a legnagyobb tapsot a volt csapatkapitány, Dejan Peric kapta. Legvégül pedig magát az ünnepeltet, Perezt mutatta be a szpíker, akit óriási ovációval és percekig nem szűnő vastapssal fogadtak a szurkolók.

A távozó ikon a szurkolók, a játékvezetők a sportági szövetség és a MOB képviselőitől egy-egy emléktárgyat, Porga Gyula polgármestertől pedig Pro Urbe érdemérmet vehetett át.

Ahogyan korábban számtalanszor, stílszerűen most is Csárli góljával kezdődött a kétszer huszonöt perces összecsapás. A folytatás azonban már nem a megszokott forgatókönyv szerint zajlott: összeszorított fogak és elszánt tekintetek helyett ezúttal mosolygós arcokat, trükkös és humoros elemet, egyszóval igazi gálamérkőzést láthattunk.

Az időkérések ideje alatt az ünnepelt emlékezetes góljaiból és válogatott csapattársak nyilatkozataiból láthatott videó összeállítást a nagyérdemű. A 12. percben szinte teljes sort cserélt az Ortega csapat, de a folytatásban is bőven akadt látványos játékelemből. Noha az eredmény egyértelműen másodlagosnak tűnt, a felek fej-fej mellett haladtak a játékrészben.

Két szélsője, Horvat és Pásztor mellett a kubai-magyar ikon lőtt legtöbbször a hálóba. Utóbbi aztán a 40. percben levette a világválogatott világos felsőjét, s magára öltötte azt a mezt, amelyben tizenhat éveken keresztül keserítette az ellenfelek életét. A nap főszereplője – az igazságosság jegyében – a Veszprém színeiben is hatszor volt eredményes. Sokáig úgy tűnt, hogy a gólok számában sem sikerül dűlőre jutni, végül azonban az MKB kerekedett felül ellenfelén.

Az összecsapás utolsó időszakában ötezren tapsoltak felállva. A lefújás után pedig Nagy és Gulyás vitte körbe  a vállán Carlost. Ahogy a játéktéren, úgy a lelátón is sokak szeméből csordultak könnycseppek.

Perez Carlos búcsúmérkőzése:
MKB Veszprém KC–Világválogatott 41:38 (18:19)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Horváth, Marton.
Veszprém: Alilovic – Császár 2 (1), Sulic 4, Nagy L. 4, Schuch, Jamali 4, Iváncsik G. 8. Csere: Borbély, Fazekas (kapusok), Gulyás 2, Gulás 1, Pesic 4, Laluska 1, Oneto 1, Iváncsik T. 2, Strannig 2, Perez 6, Rodriguez. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Világválogatott: Peric – Horvat 9, Vujin 3, Stojkovic 4, Balic 1, Perez 6, Pásztor 8. Csere: Sterbik, Mikler (kapusok), Ilic 2, Carou 4, Buntic 1. Edzők: Mocsai Lajos, Csoknyai István, Zrdavko Zovko.
Kiállítások: -, ill. - perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. –.

Újabb ajándékok vártak a világklasszis balátlövőre: a társaktól többek között egy óriási üveg bort, a klubtól pedig Herendi porcelánt vehetett át a kedvenc. Nagy Lászlóék meglepetésén a következő felirat állt: „Magyarország és Veszprém mindig az otthonod lesz”. Végül tűzijáték kíséretében visszavonultatták a tízes számú mezt.

"Sosem felejtem el a szurkolókat"

– Tegnap érkeztem Veszprémbe, nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek. Nehéz szavakba önteni, hogy milyen csodálatos érzéssel tölt el a szurkolók szeretete. Sosem fogom elfelejteni őket. Büszke vagyok arra, hogy tagja lehettem ennek a csodálatos közösségnek, s részese lehettem a sikereknek – nyilatkozta Perez, aki a jövőjével kapcsolatban megjegyezte: további egy évig szól még a katari szerződése, azt követően pedig Kubában szeretné kipihenni a nem mindennapi profi karrier fáradalmait.

Spanyol világbajnok érkezett

A veszprémi klub kétéves szerződést kötött a világbajnok spanyol válogatott irányítójával, Carlos Ruesgával. Részletek itt.

Galéria
Perez Carlos búcsúmeccse
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.