Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi fiatalok nemzetközi porondon

2013. június 18. 8:18 // Forrás: Veszprémi Ifjúsági Ház
Az Európai Bizottság által útjára indított Youth on the Move program keretén belül két veszprémi fiatal zenész, Balogh Gábor és Görgics Martin fogja népszerűsíteni városunkat június 19-e és 20-a között Zágrábban.

A Youth on the Move programot az Európai Bizottság indította útjára, hogy segítse a fiatalokat a munkaerő-piaci sikerhez elengedhetetlen készségek és tapasztalatok elsajátításában tanulmányuk ideje alatt  A Youth on the Move olyan intézkedéseket foglal magában, melyek minden szinten növelik az oktatás és a gyakorlati lehetőségek minőségét, bővítik a külföldi tanulási és munkalehetőségeket és további támogatásokat nyújtanak a munkaerő-piaci elhelyezkedésben. A program hangsúlyozza a mobilitás fontosságát, mely segíti a személyes fejlődést és az interkulturális, kommunikációs készségek fejlesztését.

A LeftSide formáció néven ismert veszprémi fiatalok a Várfok Alapítvány és a BIRS Ifjúságsegítő Közhasznú Egyesület által közösen megszervezett, 2012 szeptemberében Veszprémben tartott nemzetközi találkozón hívták fel magukra a Real Active Participation projekt horvát résztvevőinek figyelmet. A RAP projekt célja az volt, hogy segítse a párbeszéd létrejöttét a döntéshozók és a fiatalok között, ezáltal ösztönözve a helyi ifjúsági koncepciók megszületését. A BIRS Ifjúságsegítő Egyesület és a Várfok Alapítvány által vitt nemzetközi projektet Horvátországban mintaprojektté választották, így a Veszprémi Ifjúsági Ház képviselőjét és a két fiatal zenészt meghívták a program bemutatására. A magyarok mellett olasz és horvát résztvevői is lesznek a június 19-e és 20-a között megrendezendő zágrábi programsorozatnak.

LeftSide:

Négy egyszerű, feltörésre vágyó fiatal vagyunk Veszprém és környékének sűrűjéből. A csapatunk 3MC-ből és egy BeatBoxerből áll össze. Pont ez adja csapatunk egyediségét, hogy míg más saját alapra rappel, nekünk az alap AirWay (Balogh Gábor) személyétől jön. Maga a csapat lassan két éve működik, ez alatt számos fellépésen mutathattuk már be, mire is vagyunk képesek. Eredetileg két taggal indultunk Balogh Gábor (AirWay) és Görgics Martin (G-banks) személyével, később aztán csatlakozott hozzánk a szintén MC Kolos Barnabás (Kolozsnikow) és Major Miklós (BigPii). Szeretünk újat mutatni az embereknek. Olyat, amilyet még előtte soha. A következő idézet mindent elárul rólunk: „a valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene, a kérdés hogy átérzed-e.” A háttérzene mi vagyunk.

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.