Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megjelent Sub Bass utolsó CD-je

2013. június 19. 20:40
Az elmúlt évek egyik legjobban várt rap albuma jelent meg a napokban. A Fekete Lemez lesz a rátóti Máté Szabolcs utolsó kézzel fogható zenei kiadványa.

Otthonában fogad minket Sub Bass Monster vagyis Máté Szabolcs, akinek június 10-én jelent meg sorban a negyedik stúdióalbuma, amit saját maga postáz azoknak, akik korábban már megrendelték a lemezt. Adta magát a kérdés, mi történt az elmúlt években, miért kellett ennyit várni az új albumra?

Sub Bass Monster, vagyis Máté Szabolcs

– A hanganyag már decemberben összeállt, de különböző technikai okok miatt végül csak most készülhetett el az album. Egy idő után úgy éreztem, nincs értelme kapkodni, inkább olyan legyen a végeredmény, ahogy elképzeltem – adott határozott választ a több mint 20 éve zenélő Máté Szabolcs.

Ez az utolsó fizikai hanghordozó, ami megjelenik a keze alatt, úgy véli, leáldozóban van a CD sorsa. – Volt, aki úgy rendelte meg a lemezt, hogy rögtön megkérdezte, el tudom-e küldeni MP3-ban, mert nincs otthon CD-lejátszója, illetve sokaknál már a számítógépben sincs CD-meghajtó – indokolta a döntést.

Az új albummal kapcsolatban egyébként a visszajelzések többsége pozitív. Azt is figyelembe kell venni, hogy hét év nagy idő, szinte egy új generáció nőtt fel azóta, akik más rap stílushoz szoktak. – Az biztos, hogy nyugodt szívvel rakom oda ezt a lemezt a többi mellé – zárta válaszát a rapper.

A Fekete Lemez 17 track-et tartalmaz, ebből három közjáték. Több felcsendülő dal már korábban ismertté vált, mint például a Mista Slota, vagy éppen a Ne sírj Anyám, amihez nemrégiben klip is készült, de jócskán akad olyan szám is, ami ezen az albumon hallható először. A rap egyébként kicsit keveredik a raggie és a dance hall műfajokkal, így biztos mindenki megtalálja az ízlésének legmegfelelőbb nótát.

Így jut el az album a megrendelőhöz. Szabi saját maga csomagolja a lemezt azoknak, akik korábban megrendelték

A nyár természetesen sok fellépést tartogat, a veszprémieknek sem kell sokáig várniuk, Sub Bass Monster a Művészetek Háza vendége lesz a Múzeumok éjszakáján, június 22-én, szombaton 16.30 órától. További fellépések, hírek Szabiról itt érhetők el
 

Cseh Zoltán
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.