Az eseményen a minőségi borok és finom halételek mellett rengeteg izgalmas program várja az érdeklődőket. A koncertek, versenyek, néptáncbemutatók, és táncházak közül minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző elfoglaltságot.
Tornyos Balázs mesterszakács mellékállásban dolgozik a balatonfüredi Horváth ház konyhafőnökeként. Elmondta, idén pontyból készült brassóit, ecetes halat hagymával, balatoni szürkeharcsa filét is szolgálnak fel. A fogások között természetesen helyet kap a hagyományosabb keszeg is. A lényeg, hogy a balatoni halakat szeretnénk képviselni, a hekket pedig teljesen száműzzük az étlapról – fejtette ki Tornyos Balázs.
A mesterszakács elárulta nekünk az ecetes hal ősrégi receptjét, amit az édesapjától örökölt. Mi ezt kedvcsinálóként meg is osztjuk az olvasókkal:
A ponty filéket vagy ponty patkókat alaposan besózzuk, hagyjuk állni legalább 1 órát. Bepanírozzuk és forró olajban kisütjük.
Főzünk egy ecetes, cukros, sós levet babérlevéllel, mustármaggal, egész borssal és kicsit kihűtjük. A vöröshagymát karikára vágjuk és egy nagy edénybe a rántott halat a hagymával rétegezzük és ráöntjük a fűszeres ecetes levet. Hűtőben hagyjuk érni legalább 3 napot ekkorra a kisebb szálkák teljesen eltűnnek belőle az ecetes lé hatására Ez az ételt hidegen fogyasztjuk, nyáron nagyon üdítő, és kenyér nélkül is fogyaszthatjuk.