Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagy nevek nélkül az idei Utcazene Fesztivál

2013. június 23. 23:33
A 14. Utcazene Fesztivál július 24. és 27. között zajlik Veszprémben, idén az utcazenészek és a helyi zenekarok viszik hátukon a rendezvényt.

Muraközy Péter, a fesztivál megálmodója és főszervezője érdeklődésünkre úgy fogalmazott, idén nem lesznek sztárok és nagy nevek, kicsit visszamegyünk az időben. - Felidézzük a kezdeteket, amikor a veszprémiek beleszerettek ebbe a rendezvénybe, utcazenészekkel töltjük meg a programot, emellett a veszprémi zenekarok fellépései sem maradnak el - fogalmazott, hozzátéve, aki arra számít, hogy idén is ingyen nézheti meg például a Kiscsillag, vagy éppen a Quimby koncertjét, az csalódni fog.

Idén nem lesz ekkora tömeg a várban

Az egykori Séd mozi melletti és a várban felállított nagszínpad idén biztos nem épül meg, a veszprémi zenakarok koncertjei azonban elmaradhatatlanok, őket (M.C.S. Blues Band,  LGT Emlékzenekar, Hollywoodoo, Hősök, Rubber Puppet, The Bluesberry Band) a Színházkertben, vagy az Óváros téren nézhetjük meg, a helyszín pontosítása még folyamatban. Lesz gyerekszínpad is, a kicsiket a városháza előtti térre várják a tervek szerint. Ezen kívül rengeteg utcazenésszel találkozhatunk még. - Idén tehát nem érkeznek nagy nevek, viszont rengetek külföldi utcazenészt ismerhetünk meg többek között Olaszországból, Spanyolországból, vagy éppen az USA-ból. Nemzetközi jó minőségű utcazenész felhozatalra számíthatunk - ígérte Muraközy Péter. Őket egyébként hét kisszínpad szolgálja ki a megszokott helyeken (a Kossuth utca 2. mögötti füves területen, a Kossuth utcán, a Gizella udvarban, a Fortuna udvarban és a Sarolta udvarban), valamint az Óváros téren és a várban lévő volt Közgáz udvarában.

A megújult Kossuth utcán már bulizhatunk

Ez lesz az első nagy rendezvény, ami erősen igénybe veszi a frissen lerakott köveket. - Ez egy kicsit hálátlan feladat, de reméljük, hogy elégedetten zárhatjuk a rendezvényt ezen a területen is. Kicsit furcsa lesz ez az év, de ezt még fel kell áldozni a megújulásért, s jövőre egy szép belvárosban szórakozhatunk - zárta gondolatát Muraközy Péter.

Az utcazenészek versenye idén is sokakat megmozgatott. A szervezők az alábbi meghívást tették közzé korábban:

A Veszprémi Utcazene Fesztivál tizennegyedik alkalommal várja olyan akusztikusan megszólalni bíró zenészek, együttesek jelentkezését, akik szállás és napi kétszeri étkezés fejében a belvárosában felállított pódiumokon szórakoztatnák a fesztivál látogatóit és a város lakóit.

Az összekalapozott "aprópénz" mellett 1 000 000 Ft összdíjazásban is részesülhet az a szólista vagy zenekar, akit a fesztivál végeztével a zsűri, illetve a közönség Veszprém legjobb utcazenészének választ meg. 500 000 Ft sorsáról a háromtagú szakmai zsűri dönt, 500 000 Ft-ot pedig a fesztivál közönsége és a rajongók online szavazás során ítélnek oda az általuk legjobbnak ítéltnek. A két kategória győztese természetesen ugyanaz is lehet.

Jelentkezni demóanyagok (hang CD, mp3) és/vagy egyéb referenciák, illetve egy pár mondatos bemutatkozás elküldésével lehet. A beküldött anyagok kiértékelését követően a zsűri a jelentkezők közül választja ki azt a 19+1 produkciót, akiket meghív a versenyre, ahol egy előzetesen elkészített és közzétett beosztás szerint napi egy órát - minden nap más és más időpontban és helyszínen - muzsikál a köz megelégedésére. Fontos, hogy a résztvevőknek mind a négy nap fel kell lépniük a versenyben maradáshoz. A fellépések a belváros utcáin, terein felállított, hangosítással ellátott pódiumokon (2 x 2 x 0,5 méteres, fedett dobogó) történnek 16 óra és 21 óra között. A beosztásban szereplő fellépéseken kívül (pl. 16 óra előtt) mindenki ott és akkor zenél, amikor akar, és a közönség elviseli. A fesztivál ideje alatt minden versenyzőnek kollégiumi szállást és napi kétszeri éttermi étkezést biztosítunk.

Cseh Zoltán
vehir.hu
további cikkek
A sporttal népszerűsítették a honvédelmet katonaság A sporttal népszerűsítették a honvédelmet Idén is megszervezte a Veszprémi Toborzóiroda a hagyományos haditorna versenyét, amin a környék iskoláinak kamaszkorú diákjai mérhették össze képességeiket olyan területeken, amelyek a katonák hivatásában is fontosak. ma 15:01 Farkasgyepű-Bakonybél között fut az Év Erdei Kerékpárútja Farkasgyepű-Bakonybél között fut az Év Erdei Kerékpárútja Rekord részvétel mellett ért véget az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) pályázata, amelyben Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját lehetett megválasztani, immár negyedik alkalommal. A nagyközönség öt, döntőbe került útvonal egyikére adhatta le szavazatát. Az útvonalakon közösségi tekerések is voltak. ma 11:23 Navracsics Tibor: adottak a feltételek a központi és a helyi hatalom szövetségéhez Navracsics Tibor: adottak a feltételek a központi és a helyi hatalom szövetségéhez A demokratikusan választott önkormányzatok rendszerében 35 év alatt megteremtődtek a feltételei egy olyan felfogásnak, hogy a központi hatalom és a helyi hatalom szövetségese legyen egymásnak – hangsúlyozta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Székesfehérváron, a helyi önkormányzatok napja alkalmából rendezett hétfői ünnepségen. ma 9:36 Orbán Viktor: új gazdaságpolitikára van szükség Orbán Viktor: új gazdaságpolitikára van szükség A jövőben új gazdaságpolitikára és új gazdasági megoldásokra is szükség lesz, ha gazdasági sikereket akarunk elérni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben hétfőn napirend előtt. tegnap 14:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.