Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fejlődik az egyetemi strandkézi

2013. június 27. 20:53
A szervező Pannon Egyetem sok hiányzóval és sérülttel is megszorongatta ellenfeleit a Magyar Egyetemi-Főiskolás Bajnokság (MEFOB) strandkézilabda döntőjében.

Szeles, borús időben indult az idei főiskolás strandkézi nyár Zánkán az idei EFOTT helyszínén. A Pannon Egyetem szervezésében immár ötödik alkalommal sikerült magas színvonalú versenyt lebonyolítani Pischné Bankó Zsuzsanna főszervezőnek és Horváth Péternek, aki a verseny technikai lebonyolításáért felelt.

A különdíjasok (Fotók: Cseh Péter - MKSZ)

A hölgyeknél hat, az uraknál hét csapat vívott ádáz csatát a két nap alatt. A Pannon Egyetem sok hiányzóval és sérülttel volt kénytelen kiállni, de így is megszorongatták jó nevekből álló ellenfeleiket. Mindkét nemben a hatodik helyen végeztek, amely a körülményekhez képest elfogadható eredmény.

Az időjárás szeszélyessége és a zánkai helyszín szigorú rendje sem törte meg a játékosok lendületét, a játékba vetett hitét. A gyengébbik nem mérkőzésein a fiatal tehetségek gondoskodtak róla, hogy az utolsó pillanatig nyílt legyen a küzdelem és sportszerű összecsapásokon dőlt el a bajnoki cím.

A legeredményesebb veszprémi, Herceg Réka kapura lő

A végén a hármas körbeverésből a SZTE Szeged fiataljai örülhettek a PTE Pécs és a SE Budapest TS bánatára. A negyedik Budapesti Corvinus Egyetem szintén méltó ellenfele volt a rutinosabb versenyzőkkel felálló csapatoknak. A Református Egyetem Budapest elsőként szerepelve az ötödik helyen végzett.

A torna legjobb edzője: Földesi Csaba (Veszprém)

A fiúknál a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem végig kiegyensúlyozott, szervezett játékkal hódította el az első helyezettnek járó kupát. A hatalmas kapusbravúrokat bemutató DE Debreceni Egyetem csak megszorongatni tudta a budapesti alakulatot így be kellett érniük az ezüstéremmel. A harmadik helyezett SZTE Szeged néhány kihagyása elég volt ahhoz, hogy csak a kis döntőben szerepeljenek a negyedik Budapesti Corvinus Egyetem ellen. A második napra „belelendülő” TF Budapest határozott játéka már csak az ötödik helyhez volt elegendő. A legjobb edzőnek választott veszprémi Földesi Csaba kiváló munkája a hatodik helyre segítette a PE Veszprém csapatát, hetedik lett a KGRE Budapest.

Jó jel, hogy a hölgyeknél versenyző egyetemi játékosok egyre magasabb szinten játsszák a Magyarországon méltán népszerű strandkézilabdát. Mint az egyéni képességük, mint pedig a játéktudásuk megmutatta, hogy a közeljövőben magasabb feladatok megoldására is alkalmasak lehetnek. A fiúknál évről évre feltűnik számos fiatal, aki hamar a felnőtt válogatott kapuit kopogtatva próbál továbbfejlődni és komoly versenyzővé válni.

További részletek a csatolt fájlokban (oldalunk jobb felső sarkában).

vehir.hu
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.