Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb sztárigazolás

2013. június 30. 11:32
Az MKB Veszprém KC a német Christian Zeitz személyében világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes és háromszoros BL-győztes játékossal erősített.

Christian Zeitz és kedvese a háttérben

A hírt vasárnap délelőtt jelentette be a veszprémi klub a sajtó képviselőinek Balatonfüreden. A jobbátlövőt ugyan jelenleg még egyéves szerződés köti a német Kiel együtteséhez, a veszprémi klubvezetők azonban mindent elkövetnek, hogy a rutinos játékos már a következő idényt is a mieinknél kezdje. Szerződése három évre szól, a kérdés tehát az, hogy ez 2013 vagy 2014 nyarán lép életbe.

Kálomista Gábor, dr. Fonyó Károly, Christian Zeitz és menedzsere, Pardi Károly

– Természetesen nagyon bízom benne, hogy már idén csatlakozhatok a veszprémi klubhoz, de a megállapodás kizárólag a két klubon múlik – mondta az új szerzemény. – Úgy látom, hogy a csapat esélyes eljutni a kölni négyes döntőre, ebben szeretnék segíteni a rutinommal, mind védekezésben, mind támadásban – tette hozzá a klub történetének első német játékosa.

A veszprémi klub első német játékosa

Hajnal Csaba kiemelte: újabb kiváló játékos érkezik az MKB Veszprémhez, amelynek kiváló esélye van arra, hogy a következő idényben nagy sikert érjen el. A sportigazgató elmondta, hogy a 32 éves sportoló legjobb barátja a már korábban leigazolt Momir Ilic, így kiválóan ismeri a bakonyiaknál folyó munkát. – Zeitz a német válogatottal és Kiellel is a legnagyobb sikere részese volt. Ismeri a sikerhez vezető utat és sokat segíthet nekünk – húzta alá a klubvezető.

dr. Fonyó Károly

– Ez egy nagyon fontos esemény a klub életében. Örömmel fogadjuk sorainkban a Kiel jelenlegi és a német válogatott korábbi csapatkapitányát. Bízunk benne, hogy nagy erővel és lendülettel tudja támogatni a céljainkat – fogalmazott köszöntőjében dr. Fonyó Károly, elnök majd hozzátette: a közeljövőben még két, a maihoz hasonló bejelentés várható.

A szerb Momir Ilic (szintén Kiel) és a spanyol Carlos Ruesga (León) után Zeitz az MKB VKC harmadik igazolása a nyári szünetben.

A 186 cm magas, 92 kg súlyú játékossal készített villáminterjúnkat itt olvashatja el.

Fantasztikus sikerek

Christian Zeitz nem mindennapi eredménysorral büszkélkedhetett. A Kiellel nyolc alkalommal (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2012, 2013) nyert bajnoki címet, hatszor (2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013) hódította el a német kupát, 2004-ben megnyerte az EHF-kupát, a Bajnokok Ligája serlegét pedig háromszor (2007, 2010, 2012) emelhette a magasba.

Válogatott színekben szintén páratlan karriert tudhat a háta mögött, hiszen 2004-ben Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes lett, a 2007-es – számára hazai rendezésű – világbajnokságon pedig aranyérmet akasztottak a nyakába. A 2002-es Eb-n és a 2003-as vb-n egyaránt ezüstéremmel gazdagodott.

Zatkalik Dávid
Zatkalik Dániel
további cikkek
Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17 Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Veszprém Handball Club Xavier Pascual: ez a mérkőzés katasztrófa volt Xavier Pascual Fuertes vezetőedző katasztrófának nevezte a Veszprém HC szerda esti mérkőzését, melyet 39-30-ra elveszített a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. tegnap 9:26 Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban Veszprém Handball Club Kijózanító pofon: a Veszprém súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban A portugál bajnok Sporting a játék minden elemében felülmúlva kilenc góllal verte a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó, hitehagyott Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. 2024. szeptember 25. 22:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.