Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mindig a rátótiaknak élt

2013. június 30. 12:59
A Gyulafirátóti Művelődési Ház vezetője, Némethné Gunther Teréz vehette át a Hadnagy László-díjat a városrészben tartott falunap alkalmával szombaton. Sztárfellépők zárták a rendezvényt. Videó.

22. alkalommal tartották meg a falunapokat Gyulafirátóton. A kétnapos program részeként pénteken és szombaton sportversenyeket tartottak, a színpadon pedig részben helyi egyesületek, csoportok mutatkoztak be fiataloktól az idősebbekig, míg a második nap estéjén sztárfellépőket is hívtak a szervezők, Radics Gigi és az Irigy Hónaljmirigy szórakoztatta a nagy számú közönséget.

Hatalmas bulit csapott az Irigy Hónaljmirigy<br>A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

Hagyományosan a falunapok részeként adták át idén is a Hadnagy László-díjat. Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, Gyulafirátóton egy nagyszerű közösség él, összetartó emberekkel, akik szeretik a településüket és örömmel gyűlnek össze ilyen ünnepi alkalmakkor.

A helyi önkormányzat azért alapította az elismerést, hogy a városrész kultúrájáért legtöbbet tett személyt díjazzuk - fogalmazott Czaun János képviselő. Idén a Gyulafirátóti Művelődési Házat húsz éve vezető Némethné Gunther Teréz vehette át, aki a könnyeivel küszködve mondott köszönetet. - Nehéz szavakat találni. Hatalmas meglepetés és óriási megtiszteltetés ez a díj. Amikor húsz évvel ezelőtt a művelődési házba kerültem, Hadnagy Lászlóval együtt dolgozhattam - emlékezett vissza meghatódva, hozzátéve, a jövőben is igyekszik az ő szellemében végezni a munkáját.

Némethné Gunther Teréz

Némethné Gunther Teréz 1964. május 16-án született Veszprémben, tősgyökeres gyulafirátótiként. Általános iskoláját is itt végezte, már akkor részt vett az iskolai kulturális programokon, énekkarban énekelt, az iskolai népi tánccsoportjában főszerepet kapott. Tagja volt a pávakörnek is.

Később, édesanyaként először az óvoda szülői munkaközösség vezetőjeként tevékenykedett több évig, majd amikor gyermekei iskolások lettek, kilenc éven át vállalta az iskola szülői munkaközösség munkájának vezetését. Ennek során sok-sok iskolai program megszervezését, levezénylését szervezte, bonyolította.

Mindezek mellett hosszú éveken keresztül, illetve jelenleg is két kulturális alapítvány programjait szervezi, ügyeit intézi, pályázatokat ír, az alapítványok elnökeként tevékenykedik.

A Gyulafirátóti Művelődési Ház vezetőjeként, művelődésszervezőként a településen megvalósuló kulturális rendezvényeken szervezőként, résztvevőként tevékenykedik, immár húsz éve. Munkája során segíti a művészeti csoportok működését, programjait, a civil szervezetek tevékenységét.

Akik lemaradtak az eseményről, vagy szívesen újra felidéznék, két videó a szombat esti fellépők szereplésével.

 

Cseh Zoltán
további cikkek
A sporttal népszerűsítették a honvédelmet katonaság A sporttal népszerűsítették a honvédelmet Idén is megszervezte a Veszprémi Toborzóiroda a hagyományos haditorna versenyét, amin a környék iskoláinak kamaszkorú diákjai mérhették össze képességeiket olyan területeken, amelyek a katonák hivatásában is fontosak. ma 15:01 Farkasgyepű-Bakonybél között fut az Év Erdei Kerékpárútja Farkasgyepű-Bakonybél között fut az Év Erdei Kerékpárútja Rekord részvétel mellett ért véget az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) pályázata, amelyben Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját lehetett megválasztani, immár negyedik alkalommal. A nagyközönség öt, döntőbe került útvonal egyikére adhatta le szavazatát. Az útvonalakon közösségi tekerések is voltak. ma 11:23 Navracsics Tibor: adottak a feltételek a központi és a helyi hatalom szövetségéhez Navracsics Tibor: adottak a feltételek a központi és a helyi hatalom szövetségéhez A demokratikusan választott önkormányzatok rendszerében 35 év alatt megteremtődtek a feltételei egy olyan felfogásnak, hogy a központi hatalom és a helyi hatalom szövetségese legyen egymásnak – hangsúlyozta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Székesfehérváron, a helyi önkormányzatok napja alkalmából rendezett hétfői ünnepségen. ma 9:36 Orbán Viktor: új gazdaságpolitikára van szükség Orbán Viktor: új gazdaságpolitikára van szükség A jövőben új gazdaságpolitikára és új gazdasági megoldásokra is szükség lesz, ha gazdasági sikereket akarunk elérni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben hétfőn napirend előtt. tegnap 14:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.