Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bombaerős Veszprém formálódik

2013. július 3. 20:06
Az edzőként nemrégiben debütáló Fazekas Nándor blogja életének új kihívásáról, Perez búcsúmeccséről, a BL-sorolásról és a veszprémi igazolásokról.

A szegedi bajnokavatót követően pihenőt kaptunk, de a Perez búcsúmeccsét megelőző négy napon – több focival, s kevesebb kézilabdával – készültünk, hogy edzésben maradjunk, s elkerüljük az esetleges sérülést. Kiváló hangulatban zajlottak ezek a tréningek, s mindannyian nagyon vártuk már a találkozót. A különböző beharangozók minket is felpörgettek, s azt is tudtuk, hogy telt ház előtt játszhatunk.

Méltó búcsú Csárlitól

Pénteken megtartottuk az évzárót a füredi MKB üdülőben. Vastag Csaba és Vastag Tomi „közreműködésének” is köszönhetően kiválóan sikerült az este. Szombaton pedig elbúcsúztattuk Csaszit az egyik veszprémi étteremben. Egy remek vacsora mellett elbeszélgettünk, s kifejeztük jókívánságunkat távozó csapattársunknak.

A meccs napján már a csarnokhoz érve libabőrös lett a hátam, hiszen olyan hangulat fogadott, mint a BL-csaták előtt. Fantasztikus élmény volt maga a mérkőzés is, s örömteli Csárlival újra találkozni. Az elsőtől az utolsó pillanatáig élveztük a világválogatott elleni találkozót, ahol csak a közönség szórakoztatására figyeltünk, s természetesen arra, hogy minél több gólt lőjünk. Perez rengeteget tett Veszprémért és a magyar kézilabdáért, ezért nagyon megérdemelte ezt a búcsút.

Az új kihívás: edzőszerepben

Ezzel az élménnyel is feltöltődve vágtunk neki a nyári szabadságnak, de eközben megbízatást kaptam az Éles Kézilabda Iskolában. Mint edző, jelenleg is bontogatom a szárnyiamat, s nemcsak kapusokkal, hanem mezőnyjátékosokkal is foglalkozom. Az első két hétben nagyon aktívan részt vettem a gyerekek táboroztatásában, a mostani héttől azonban – Józsiékkal egyeztetve – megkezdtem a pihenőmet. Így mostantól – Szathmári Janival – felváltva heti egy-két alkalommal szállok be a kapusedzésekbe. Nagyon jól érzem magam a gyerekek között, s úgy érzem, hogy ők is szeretnek engem. Jövőre pedig kapok Józsitól egy csapatot: a 2003-as fiúkat kell szivacsról bőrlabdára szoktatnom, ami igen nagy kihívásnak ígérkezik.

A Veszprém és a Löwen harcolhat a csoportelsőségért

Most már ismerjük a BL-sorsolást is, amely összességében kedvezőnek mondható. Minden nagyképűség nélkül kijelenthetem, hogy valószínűleg a Löwen és a Veszprém fog harcolni a csoportelsőségért.

Azonban, ha kicsit tovább tekintek, megint azt látom, hogy az egyenes kiesés szakaszban nagyon nehéz ellenfelekkel is összekerülhetünk. Egy csoportba került ugyanis a Párizs és a Barcelona, egyszerre ketten pedig nem végezhetnek a hatosuk élén. Így megint lesz egy szerencsétlen csoportelső, aki közülük fog ellenfelet kapni. Bízom benne, hogy – ha eljutunk addig – nem mi leszünk azok… Persze ez még nagyon messze van, s ennyire nem is szabad előrerohanni. Igaz, a Veszprém olyan erősnek ígérkezik, amely bárki ellen fel tudja venni a harcot.

Európa egyik legerősebb kerete formálódik

Napról napra érkeznek ugyanis a hírek az erősítésekről. Ilic-csel két évet játszottam Gummersbachban, s azóta is nagyon jó barátságban vagyunk. Ahogy ideigazolt, egyből hívott, s mondta, hogy Almádiban szeretne lakni, hogy minél közelebb legyen hozzám.

Ruesga személyében világbajnok irányítót szerződtettünk. Biztos vagyok benne, hogy pótolni tudja Csaszit. Aki ugyan nagy veszteség, de minőségi igazolás érkezik a helyére. Zeitz – idén vagy jövőre – érkezik, így elmondható, hogy minden poszton nagyon erősek leszünk. Európa egyik „legütősebb” keretével fogunk nekivágni a küzdelmeknek, de a pályán egységesnek is kell lennünk. Folyamatosan tűnnek fel csapatok, ahova rengeteg pénzt invesztálnak, idén is lesz legalább hat együttes, amely a négyes döntőre, vagy akár a végső győzelemre tör. Biztos, hogy nagyon izgalmas idényre van kilátás, amelyben remek mérkőzéseket láthatnak a nézők.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.