Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új helyen az Utas és Holdvilág

2013. július 10. 17:03
Habár csak két ajtóval költözött arrébb az antikvárium, egy évtizedekig tartó korszak mégis lezárult. Az új helyszín hivatalos megnyitóünnepségét kedden tartották.

A rendezvényen dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes elmondta, mikor legutóbb itt járt, egy hölgy felvetette, hogy megnyitót kellene rendezni a költözés alkalmából. A politikus kiemelte, a vállalkozások közül rengeteg elbukik, de mindig meg kell próbálni újrakezdeni. A megnyitóval most ezt az újrakezdést ünnepeljük meg. Elárulta: az Utas és Holdvilág mindig is lenyűgözte őt Veszprém múltjával foglalkozó köteteivel, és fontosnak érzi, hogy ide bármikor visszatérhessen.

Molnár Sándor, az Utas és Holdvilág tulajdonosa elmondta, nehéz neki ez a váltás, hiszen egy harminc éves korszakot zárt le az életében. Kicsit sajnálja, hogy maga mögött kellett hagynia az előző helyiséget, és kicsit fél is a jövőtől – tette hozzá. A megnyitó vendégei biztosították őt a segítségükről és a támogatásukról, amit a tulajdonos meg is köszönt.

Az Utas és Holdvilág antikváriumról itt olvashat bővebben.

Horák János
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.