Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rozé, Rizling és Jazz Napok ajánló – Július 13

2013. július 11. 12:36
Nincs ötletünk hova menjünk hétvégén? A Rozé, Rizling és Jazz Napok szombati napra szóló ajánlója talán segít a döntésben.

18:00 - Csopak Demizson Allstars Orchestra

„A zenekar egy alkalmi formációnak indult 2010 őszén, ahol a tagok változó összetételben csak egy-egy koncert erejéig jöttek össze közös zenélgetésre, komolyabb előkészületek nélkül. Mivel az együttes tagjai, egyéb formációkban már játszottak, ill. játszanak együtt, jól ismerték egymást, így a produkció előrehaladásának, az új műsor kialakulásának nem voltak nehézségei. Ma is működő törzshelyünkön a Hátsóudvari Jazz Klubban havi rendszerességgel lépünk fel, közönségünk lelkesen támogatja zenekarunk továbbélését és, mára már tudatosabb, szakmai alapokon is nyugvó munkáját.   Minden egyes koncertünkön igyekszünk új színt vinni a programba, gyakran hívunk meg vendég zenészeket, szólistákat, ill. folyamatosan bővítjük repertoárunkat a közönség kívánságának megfelelően is. Alapvetően jazz, blues, funky, latin, reggae stb. feldolgozásokat játszunk, kicsit saját ízlésünkre formálva, de műsorunkban egyre inkább helyet kapnak saját szerzemények is.”

A zenekar tagjai:
Bérczes "Messi" Viktor - billentyűshangszerek, ének
Figula János - dob
Murányi Ákos - szaxofon
Németh Kyra - ének
Nagy Ferenc - nagybőgő
Nyakas Krisztián - basszusgitár, vokál
Pingiczer Szilárd- billentyűs hangszerek
Szakács Tibor - trombita
Szakáll Norbert - gitár (zenekarvezető)
Tóth Péter – ütőhangszerek

20:00 - Galileo zenekar

Galileo Galilei Pisában látta meg a napvilágot 1564-ben, Giulia Ammannati és Vincenzo Galilei zenetudós fiaként.
446 évvel később valahol Magyarországon megalakul a Galileo zenekar...
A mások által jóképűnek tartott együttes merít a népzenéből és merít sajátos zenei fantáziájából, hogy összeálljon a végeredmény, ami nem más mint a hamisítatlan Galileo hangzás.

A zenekar tagjai:
Annus Réka – ének
Láng Tamás – gitár, vokál
Kóti Sándor – basszusgitár
Sárkány Bertalan – ütőhangszerek
Lékai Péter - dobok
Marton Sári – cselló

22:00 – Pierrot

"...Novemberben volt két éve, hogy leraktam a lantot, azaz nem léptem fel azóta. Érdekes, hogy ha egy hónapja kérdezel, akkor azt mondom, hogy ez így is marad jó ideig, de most úgy tűnik, hogy változás jön. Csináltam egy nyolctagú zenekart. Márciusban már szeretnék dolgozni velük egy új műsoron. Nyárra-őszre tervezem a fellépéseket. Ezúttal nem a kis klubokat, pubokat célozzuk meg, hanem nagyobb helyeket, városi fesztiválokat, színházakat. Izgalmas felállású és némileg szokatlan hangzású az új zenekar, sok gitárral és sok énekhanggal. Ráadásul egyfajta szupergrupról is beszélhetünk, jó néhány ismert arc van a társaságban. Boldog vagyok, hogy igent mondtak a felkérésemre. Mindebből persze normális körülmények között következne, hogy néhány felvétel, ne adj’isten egy album is létrejön, de az ismert okokból ilyen ígéreteket nem tehetek. Eszemben sincs újra zeneipari versenyzővé válni. Azonban úgy érzem, hogy nem elég csak keseregnem a világ sorsa felett. Ha már úgy alakult, hogy azon kevesek közé tartozom, akik hiteles és értelmes módon képesek a felnőtt, 30-50 éves korosztályhoz szólni, nem tehetem meg, hogy cserben hagyom a közönséget. És mellesleg nekem is nagyon hiányzik a színpad..."

Részlet a Kreatív c. magazinban megjelenő interjúból

Gyenge Lajos - dob
Szendi Gábor - ütőhangszerek
Gál Csaba 'Boogie' - gitár, vokál
Csiszár Ferenc - gitár, vokál
Kálmán Tamás - gitár, vokál
Giret Gábor - basszusgitár, vokál
Szabó Ádám - tangóharmonika, vokál
Pierrot - ének

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.