Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Darvalics Virág a 188. Anna-bál szépe

2013. július 21. 10:20 // Forrás: mti
A budapesti Darvalics Virágot választotta a szakmai zsűri a 188. Anna-bál szépévé Balatonfüreden. Első udvarhölgye a balatonfüredi Balla Lilly, második udvarhölgye a budapesti Szóráth Sarah lett.

 Az idén, az eredeti hagyományokhoz visszatérve, a bálozók választhatták ki szavazataikkal azt a 15 nőt, akikből a szakmai zsűri kiválasztotta a bálkirálynőt és udvarhölgyeit. A bálkirálynő jutalma az aranyalma mellett egy Viktória-mintás herendi váza, az első udvarhölgy Rothschild-, a második pedig Apponyi-mintás vázát kapott.

Balla Lilly, Darvalics Virág és Szóráth Sarah. (MTI-fotó)

Az Anna-bálon adják át minden évben a Kiss Ernő-díjat is, amelyet az idén Freud Tamás Széchenyi-díjas agykutató, egyetemi tanár, az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa kapott. Az Európai Bizottság elnökének tudományos és technológiai tanácsadó testületébe is beválasztott Agy-díjas (The Brain Prize) akadémikus a laudáció szerint több szállal is kötődik a városhoz, annak elkötelezett támogatója, néhány rendezvényének ihletője, a balatoni borok kiváló szakértője.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi vértanújával.

Darvalics Virág, a 188. Anna-bál szépe vasárnap elmondta: a budapesti Britannica gimnáziumban érettségizett és pályáját a következő tanévtől Hollandiában folytatja, ahol hotelmenedzselést tanul. Hozzátette: azért választotta ezt a szakmát, mert szeret utazni; ezen kívül a táncolás töltötte ki a napjait hat évig, a Szivárvány Táncszínházban. Elmondása szerint a családnak Tihanyban van nyaralója, ezért 11 éve a nyarakat és a téli szüneteket a környéken töltötte, s érdeklődését felkeltette a balatonfüredi hagyományos Anna-bál. A 18. évét májusban betöltő lány ajándékba kapta első bálját. Mint mondta, meglepte első helyezése, de jövőjét nem a szépségiparban képzeli el, számára most legfontosabbak tanulmányai, családja, valamint párja, aki szintén Hollandiába készül egyetemre.

Darvalics Virág első udvarhölgye, a balatonfüredi Balla Lilly márciusban vot 18 éves, a veszprémi Lóczy gimnáziumban érettségizett és reményei szerint (a felvételi eredménye jövő héten derül ki) a Semmelweis egyetemen folytatja tanulmányait, optikával akar foglalkozni - mondta. Balatonfürediként régóta ismeri és érdekli az Anna-bál hagyománya, s idén, az önkormányzat meghívásának eleget téve, részt is vett rajta édesapjával - idézte fel.  A második helyezés meglepetésként érte, mert mind mondta, a bálon az idén nagyon sok szép lány jelent meg. Balatoni lányként Lilly kedvenc elfoglaltsága a hajózás, főként a vitorlázás.

A budapesti Hunfalvy szakközépiskola után a Corvinus egyetem kommunikáció szakán tanul tovább a harmadik udvarhölgy, Szóráth Sarah, aki januárban lett 18 éves. Az Anna-bálról sokat hallott édesapjától, aki többször is részt vett a társasági eseményen, ezért kíváncsian várta, milyen is az a valóságban: nem csalódott, a bál éppen olyannak bizonyult, mint azt elképzelte - árulta el. Sarah sportolással tölti szabadidejét: kosárlabdázik.

A 188. Anna-bál szépei a hagyományokhoz híven vasárnap délelőtt lovas kísérettel kikocsiztak a városba.

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. tegnap 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. tegnap 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.